Florbalistky IKSU jsou v nejistotě. Foto: TEMPISH Floorball
9. 7. 2020 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

KONEC HEGEMONA: IKSU se do příštího ročníku SSL nepřihlásí. Hráčky jsou na cestě do Thorengruppenu

 



Očekáváná věc se stala realitou. Ženský florbalový tým IKSU, vítěz předchozího ročníku švédské nejvyšší ženské soutěže a celkově sedminásobný vítěz této ligy do příští sezony nenastoupí. Poté, co zastřešující organizace IKSU sport odvolala finanční podporu, nepodařilo se zajistit náhradní zdroje. Většina hráček by mohla zamířit do Thorengruppenu. Informaci přinesl web Švédské florbalové federace.

Informace serveru Innebandymagazinet.se se potvrdily, IKSU se do nejvyšší ženské švédské soutěže skutečně nepřihlásí. Pomohl tomu také fakt, že nástupcem se nově stane Team Thorengruppen. „Je to něco, s čím jsme očividně kalkulovali a měli to v hlavě. Ale je třeba říci, že Thorengruppen si účast v nejvyšší soutěži vybojoval sám a tohle není jen přesun celého týmu,“ řekl manažer Jocke Sjöström.

Nicméně, nic ještě není podepsáno. „Hráčky IKSU tvoří silnou skupinu, která by chtěla zůstat spolu. Ale nic není podepsáno, bude setkání se všemi hráčkami a uvidíme,“ dodal klubový manažer.

Kromě jiného se tímto rozhodnutím uvolnilo místo v ženské části Champions Cupu 2021, který by se měl konat ve Švýcarsku.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*