Eliška Krupnová slaví gól s trenérem Rhynerem. Foto: Český florbal Eliška Krupnová slaví gól s trenérem Rhynerem. Foto: Český florbal
5. 10. 2020 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

KVALIFIKACE NA MS: Češky na Slovensku vyzvou domácí tým, Estonsko nebo Dánsko

 



Českou florbalovou reprezentaci žen čeká kvalifikační turnaj o účast na mistrovství světa 2021. Na Slovensku se v šestičlenné skupině utkají s domácí reprezentací, Dánskem, Estonskem, Španělskem a po téměř osmnácti letech také s Rakouskem.

Kvalifikační skupinu odehrají Češky na Slovensku, v pondělí odpoledne Slovenský svaz uvedl, že hrát se bude v Bratislavě. Ve své skupině se utkají se Slovenskem, Dánskem, Estonskem, Španělskem a po téměř osmnácti letech také s Rakouskem.

Slovensko je tradičním soupeřem, naposledy se oba týmy střetly dvakrát letos v září v Praze. S Dánskem se česká ženská reprezentace utkala naposledy na světovém šampionátu v roce 2011 a porazila jej 5:1. Ze současného kádru ženské reprezentace by si zápas mohly zopakovat Eliška Krupnová s Adélou Bočanovou.

S Estonskem se reprezentace žen utkala v historii dvakrát, naposledy v průběhu minulého kvalifikačního turnaje a porazila jej v Gdaňsku 10:3.

Kvalifikační byl také duel v roce 2017 mezi Českem a Španělskem, který v Madridu skončil výhrou 16:1 českého týmu.

Po téměř osmnácti letech se česká reprezentace utká také s Rakouskem, které naposledy porazila 10:0 a 7:0 při přátelských utkáních v Třebíči v dubnu 2003.

S ohledem na to, že se kvalifikace uskuteční pouze ve třech skupinách místo obvyklých čtyř, došlo k úpravě postupového klíče: z Evropy postoupí celkem 11 týmů, nejepší tři ze všech skupin doplní dva nejlepší týmy ze čtvrtých míst.

Složení evropských kvalifikačních skupin

EUR 1 (Valmiera, Lotyšsko – 2. – 6. 2. 2021)

Finsko
Lotyšsko
Německo
Rusko
Nizozemí
Belgie

EUR 2 (Lignano Sabbiadoro, Itálie – 2. – 6. 2. 2021)

Švýcarsko
Polsko
Norsko
Maďarsko
Itálie
Francie

EUR 3 (Slovensko – 3. – 7. 2. 20201)

Česko
Slovensko
Dánsko
Estonsko
Španělsko
Rakousko


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*