Marek Beneš zapsal v premiérovém zápase letošní sezony jeden gól a jednu asistenci. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Marek Beneš zapsal v premiérovém zápase letošní sezony jeden gól a jednu asistenci. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
6. 10. 2020 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

SSL je zpět! Beneš dvěma body pomohl Pixbu k výhře, do statistik se zapsali i další Češi

 



Český reprezentant Marek Beneš vstoupil úspěšně do nového ročníku švédské superligy. Proti Växjö vstřelil branku a v prodloužení asistoval u vítězné trefy Gustava Fritzella. „Lišky“ tak vybojovaly dva body do tabulky. Bodově se blýskli také další Češi, ale ani příspěvky Matěje Jendrišáka a Josefa Rýpara Linköpingu na dobrý výsledek nestačily.

Pixbo doma prohrávalo s Växjö 0:2. Nepříznivý výsledek odvrátily „lišky“ až v závěrečné třetině. Nejprve snížil Martin Östholm a vyrovnání zařídil sedm minut před koncem Beneš, když se s míčkem obtočil kolem tyče. V prodloužení pak krásně uvolnil parťáka z útoku Gustava Fritzella a domácí mohli slavit zisk bonusového bodu.

Stejný bodový příspěvek zapsal také Matěj Jendrišák. Bývalý kapitán české reprezentace v páté minutě asistoval u úvodního zásahu svého celku, jenže domácí Mullsjö pak duel otočilo ve svůj prospěch. Jendrišák ještě v průběhu úvodní třetiny dokázal přesnou trefou snížit, jeho tým však nakonec stejně padl 4:9. Gólovou nahrávku si při premiére v SSL připsal ex-vítkovický Josef Rýpar.

Stejnou bilanci si ze svého prvního startu ve švédské nejvyšší soutěží odnáší i Jonáš Kreysa. Jeho Höllvikens v gólově bohatém utkání nestačilo na Kalmarsund a na domácí půdě prohrálo 8:9. Brankář Jan Eckhardt zatím nebyl ani na lavičce. Tabulku SSL vede o skóre Falun, který deklasoval Sirius vysoko 14:5. O gól menším rozdílem vyhrála v 1. kole Storvreta.

Výsledky 3. kola švédské superligy:

Storvreta IBK – Thorengruppen SK 10:2
IBK Dalen – FC Helsingborg 10:12
IBF Falun – IK Sirius IBK 14:5
Mullsjö AIS – Linköping IBK 9:4 (za hosty JENDRIŠÁK 1+1, RÝPAR 0+1)
Höllvikens IBF – FBC Kalmarsund 8:9 (za domácí KREYSA 0+1)
Jönköpings IK – Fagerhult Habo IBK 10:6
Pixbo Wallenstam – Växjö IBK 3:2 po prodl. (za domácí BENEŠ 1+1)

Tabulka švédské superligy:

Kanadské bodování:

1. Linus Malmström 5 (4+1) / FC Helsingborg
2. Tobias Gustafsson 4 (4+0) / Storvreta IBK
… Marek Beneš 1+1, Matěj Jendrišák 1+1, Jonáš Kreysa 0+1, Josef Rýpar 0+1


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*