Florbalistky Ostravy čeká souboj s Židenicemi, Bohemians vyzvou Chodov. Foto: FBC Ostrava
10. 10. 2020 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Snad nikoliv naposledy. Bulldogs čeká souboj s Boleslaví, Židenice jedou do Ostravy

 



Minimálně dva týdny bez sportovních soutěží. Takový je současný plán vlády České republiky, který se tak dotkne také florbalových soutěží. Ještě před sportovním lockdownem, ačkoliv již dva dny nemohou trénovat, se ale týmy extraligy žen představím v pátém pokračování nejvyšší soutěže. Bulldogs Brno tak čeká souboj s Mladou Boleslaví, Židenice zase jedou na půdu FBC Ostrava.

Program 5. kola extraligy žen:

FBS Olomouc – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 16.00, SH Čajkaréna Olomouc
Páté pokračování nejvyšší ženské soutěže otevírá souboj mezi Olomoucí a Vítkovicemi. Favorit je zde zřejmý, ačkoliv Olomouc pod novým trenérským vedením nastoupila cestu, která se zatím jeví jako úspěšná. Vítkovice se budou muset zřejmě popasovat s nepříjemnou hrou soupeře, ale postupem času by měla na hřišti převládnout jejich přeci jen vyšší individuální a týmová kvalita.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

FBC ČPP OSTRAVA – K1 Florbal Židenice
Sobota, 20.00, ČPP Aréna Ostrava
V sobotu jdou do akce oba ostravské týmy, doufejme, že si to na dálku nerozdají rovněž o „provizorní titul“ po pěti kolech soutěže. V areálu FBC si můžete dát před utkáním ještě poslední pivo, současně s uzavřením tamní hospody pak začne utkání, které má zajímavou premisu: Židenice patří k nepříjemným soupeřům, obě výhry v aktuálním ročníku získaly na půdě soupeře. Na druhé straně, podle kouče Robenka se jeho tým lepší v game managementu a proti Židenicím bude chtít jistě bodovat naplno.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy za 3 body

KM automatik FBK Jičín – FATPIPE Tigers Start98 Kunratice
Neděle, 16.00, Sportovní areál Jičín
Dost možná tak trochu ukrytý šlágr kola. Jičín zatím nebodoval, ačkoliv ukazuje potenciál, hráčky Startu98 zase po horším představení na Czech Open chytají v lize dech. Utkání, které podle nás nemá jasného favroita, může být na jedné straně o brankařkách, na druhé zde ale také může padnout velké množství branek. Každopádně, na tento zápas se vyplatí upřít pozornost.
Tip Florbal.cz:
Výhra Startu98 za 3 body

Bulldogs Brno – MITEL Florbalová akademie MB
Neděle, 17.00, SH SportPoint Brno
Pokud lze o některém týmu z nejvyšší soutěže říci, že zatím prochází určitou krizí, je to právě Bulldogs. Po čtyřech kolech nemá ani bod, nyní jej navíc čeká nebojácný nováček z Boleslavi. A nenechte se zmást relativně vysokou porážkou proti FBC Ostrava, zápas to byl velmi zajímavý a extraligové novicky si i za něj zaslouží pochválit. Nyní je čeká opět nová zkušenost, co se týče statutu zápasu, uvidíme, jak se s ní popasuje.
Tip Florbal.cz:
Výhra Boleslavi za 3 body

Tatran Střešovice – Panthers Praha
Neděle, 18.00, STODOLA Aréna Střešovice
Program tohoto extraligového kola zakončí dvě pražská derby, hraná ve stejném čase. Tatran Střešovice ukázal v minulém kole kvalitu, ale současně také to, co jej nejvíce trápí, a sice fakt, že zatím není schopen podat konzistentní výkon po dobu celých šedesáti minut a v jeho hře se tak objevují okna, které soupeři využívají k získání náskoku, či znatelnému snížení skóre. Pokud se toho proti Panthers dokáže vyvarovat, je favoritem, současně je to pro něj ale také velkým nebezpečím.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FbŠ Bohemians
Neděle, 18.00, SH Jižní Město
Po první výhře nad Bulldogs přichází pro florbalistky Bohemians další nesmírně těžký test. Postaví se Chodovu, který se zatím, odchodům klíčových hráček navzdory, prezentuje zajímavým herním pojetím. Také pro tým hlavního trenéra Lukáše Procházky se může jednat o důležitý test, uvážíme-li, že Bohemians nemají v utkání s Chodovem co ztratit.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*