Mikuláš Krbec míří do Växjö Foto: AC Sparta Praha Florbal
27. 10. 2020 Zahraničí (3) KOMENTÁŘŮ

Na sever také Juha, Krbec, Kolstrunk nebo Krebner. Chodov získal Chudou, odchody řeší

 



Vlna přesunů do Švédska a Finska pokračuje. Nejnověji míří do Švédska například Josef Juha ze Sparty, jeho spoluhráč Jakub Kolstrunk anebo Matyáš Krebner. Poprvé se také prezentoval odchod hráčky ženské reprezentace, Michaela Kubečková se připravuje s Pixbem, ale do zápasů zasáhnout nemůže. Podle Davida Podhráského se v příštích dnech dá očekávat přesun juniorských reprezentantů a reprzentantek z Chodova, který získal na přestup Elišku Chudou.

Josef Juha se vrací do Pixba, kde již působil již v dobách svého juniorského věku. Do Växjö se pak vydá Mikuláš Krbec, který tak v krátké době podruhé mění působiště poté, co do Sparty přišel před sezonou z Chodova.

„Vzhledem k tomu, že liga v České republice nyní stojí, vyhledávali jsme v Česku hráče, kteří zapadnou do našeho týmu. Vedli jsme několik diskusí se sportovními manažery ve většině klubů, a nakonec jsme vybrali Mikuláše Krbce ze Sparty. V současné době potřebujeme hráče na pravé křídlo. V Mikulášovi získáváme vysokého hráče se zkušenostmi a sílou, což je přesně to, co chceme. Jsme přesvědčeni, že to bude užitečná spolupráce pro oba kluby a pro Mikuláše,“ říká Johan Shönbeck v tiskové zprávě. Dalším sparťanem v zahraničí je Jakub Kolstrunk, který putuje do třetiligového Gamla Stan.

Matyáš Krebner z Bohemians míří do AIK Stockholm, zajímavá zkušenost je pak také před sedmnáctiletým Lukášem Punčochářem z Bulldogs Brno, jenž je nově hráčem finských Westend Indians.

Další odchody směrem na sever se v příštích dnech dají čekat z Chodova, k čemuž se vyjádřil David Podhráský. „V této chvíli máme několik rozjednaných věcí, některé juniorské reprezentantky by měly zamířit do elitních týmů SSL, řešíme angažmá také pro juniorské reprezentanty ve třetiligovém týmu IBK Partille, kde by mohli mít zajímavé vytížení, protože je chce do základní sestavy. Máme nahozeny také další věci,“ uvedl v rámci pravidelného chodovského klubového podcastu Bari & Dejv.

Kmenovou hráčkou Chodova se v pondělí stala devatenáctiletá útočnice Eliška Chudá, která dosud v týmu hostovala ze Startu98. S Pixbem se připravuje rovněž reprezentantka Michaela Kubečková, která ale zůstává hráčkou Vítkovic a do zápasů tak zasáhnout nemůže.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • flrbl napsal:

    A tyhle všechny přestupy jsou jenom krátkodobé, dokud se česká liga, nebo do konce sezony?

  • chodovsky patriot napsal:

    Nase liga zacina byt jako chuda popelka…ale co Slaďoch nebo Karas alespoň nebudou mít konkurenci. Jak, kdo příjde, taky odejde, takže Chodov a spol. zase nakoupi, vyhraji a pak se poohlédnou jinde….

  • Petr napsal:

    Bože můj, vy dva nade mnou. To je tak složité přečíst příslušné články, logicky popřemýšlet a pochopit souvislosti.

Napsat komentář

*