Florbalistky Chodova se připravují na duel s Vítkovicemi. Foto: Český florbal Florbalistky Chodova se připravují na duel s Vítkovicemi. Foto: Český florbal
23. 1. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Extraliga žen je zpět! Začíná atraktivními duely, zajímavý víkend je před Boleslaví

 



Nejvyšší ženská soutěž je zpět. Extraliga žen se poprvé od začátku října vrací do akce, před hráčkami stojí poprvé náročná výzva víkendových dvouzápasů. Hned úvodní víkend nabídne několik zajímavých bitev: v sobotu se Jičín utká s Olomoucí, Boleslav s Bohemians, a především Vítkovice s Chodovem, v neděli pak program uzavře souboj Židenic s Boleslaví.

Bude to jízda, která nebude zastavovat, protože má zpoždění! Tak by se dala stručně charakterizovat aktuální situace v nejvyšší ženské soutěži. Té zbývá odehrát sedmnáct kol základní části, stále se navíc počítá s plnohodnotným play off, tedy sériemi na čtyři vítězná utkání.

Čas, který soutěž ztrácí oproti Livesport Superlize se pokusí dohnat formou zkráceného času v play off, kdy se všechny zápasy čtvrtfinálových a semifinálových sérií plánují odehrát za 13 dní.

Program sobotního 12. kola Extraligy žen:

FBC ČPP OSTRAVA – FATPIPE Tigers Start98 Kunratice
13.30, ČPP Aréna Ostrava
Jako první utkání je na programu souboj FBC se Startem98. Pro mladý kádr Startu se bude jednat o další utkání, do kterého jdou především sbírat zkušenosti, ale jistě se také poprat o zajímavý výsledek. Každopádně zkušenost na straně FBC by se postupem času měla projevit.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body

KM automatik FBK Jičín – FBS Olomouc
14:00, Sportovní areál Jičín
Zajímavé utkání dvou týmů, které se mohou spolehnout každý na několik silných individualit ve svém kádru. Jednou takovou individualitou může být také útočnice a expertka České televize Tamara Hašová, která v průběhu přestávky ohlásila svůj návrat do elitního florbalu v barvách Olomouce. Setkají se rovněž dva týmy, které sází na agresivní styl, takže zábava by v tomto zápase měla být zaručena.
Tip Florbal.cz:
Výhra Olomouce za 2 body

Bulldogs Brno – Panthers Praha
14:00, SH SportPoint Brno
Bulldogs se potřebují chytit, zatím jsou jejich výkony a výsledky daleko za očekáváním. Proti Pantherss budou mít výhodu domácího prostředí, jednoznačně ale musí ukázat také větší kvalitu ve hře. Na straně Panthers bude zajímavé sledovat, jestli se ukáží zkušenosti mladých hráček z působení ve Finsku.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers za 3 body

MITEL Florbalová akademie MB – FbŠ Bohemians
15.00, Nová MSH Mladá Boleslav
Tak trochu ukrytý, přesto velmi zajímavý zápas se dá čekat mezi Boleslaví a Bohemians. Právě porážka s Boleslaví stála místo trenéra Bohemians Tomáše Griara, bude zajímavé sledovat, jak extraligový nováček zareaguje na pauzu v soutěži. Na druhé straně Bohemians chtějí jistě předvádět mnohem více, než dosud.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 2 body

Tatran Střešovice – K1 Florbal Židenice
16:00, STODOLA Aréna Střešovice
Další zajímavý souboj o pozice za elitní dvojicí se dá očekávat ve střešovické Stodole. Tam přjedou poprvé pod novým trenérským veděním Židenice a rozhodně je nečeká snadné utkání. Oba týmy se snaží prezentovat aktivním florbalem, tudíž se dá očekávat, že v utkání padne hodně branek. Projeví se již rukopis nového židenického vedení?
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – 1. SC TEMPISH Vítkovice
16.00, Jedenáctka VS
Chodov ukázal, že i bez velkých zkušeností, které mu odešly v rámci letních přesunů především do Švýcarska, dokáže být konkurenschopný soupeř. V jeho prospěch rovněž může hrát to, že se s Vítkovicemi utká hned v prvním utkání po restartu soutěže. Na druhou stranu pro Vítkovice se jedná o ideální zápas k tomu, aby okamžitě po restartu soutěže ukázaly svou kvalitu. Už první zápasy sezony ukázaly, že tuto kvalitu navíc mohou rozložit do všech formací, což může být v utkání klíčové.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

Program nedělního 13. kola Extraligy žen:

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – Bulldogs Brno
14.00, SH ZŠ Kunratice
První vzájemné utkání skončilo výhrou Startu98, dá se očekávat, že také druhý duel bude velkou bitvou. Mladé hráčky Startu98 mohou být potenciálně náchylné k výkonnostním výkyvům, na druhou stranu Bulldogs jsou zatím za očekáváním. Jisté je, že vítěz tohoto utká získá velkou psychickou výhodu do dalšího průběhu sezony, která bude chvátat velmi rychle.
Tip Florbal.cz:
Výhra Startu98 za 2 body

FBS Olomouc – Tatran Střešovice
14:00, SH Čajkaréna Olomouc
Tatran čekají dva zápasy proti moravským soupeřům, ve kterých bude jistě chtít potvrdit roli favorita.
Proti němu se v podobě Olomouce postaví tým, který sází na agresivní florbal, což je také něco, čím se chce vyznačovat Tatran. V jeho prospěch by mohl hrát také širší kádr.
Tip Florbal.cz: Výhra Tatranu za 3 body

1.SC TEMPISH Vítkovice – KM automatik FBK Jičín
15.00, SC Dubina Ostrava
Už první vzájemné utkání skončilo výrazným vítězstvím ostravského týmu, který nebude chtít nechat nic náhodě ani v domácí odvetě. Klíčové pro Jičín bude vydržet druhé utkání víkendu fyzicky, poté by se mu mohly otevřít příležitosti, jak zahrozit. Kvalita Vítkovic je ale vyšší a dá se očekávat, že se postupně projeví.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

FbŠ Bohemians – FBC ČPP OSTRAVA
16.00, SH Dolní Břežany
Pro Bohemians je zásadní sobotní duel, v neděli proti FBC mohou Pražanky jen překvapit. FBC na druhé straně loni mívalo problémy ve venkovních zápasech se soupeři, kteří proti nic už tehdy neměli co ztratit. Pro oba týmy se tak v Dolních Břežanech jedná o zajímavou výzvu.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body

Panthers Praha – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
16.00, SH ŽŠ Rudná
Chodov se po utkání s Vítkovicemi vrátí do role favorita, kterou by v Rudné měl potvrdit. Navzdory dalšímu odchodu Terezy Hanzlíkové do švýcarského Zugu bude moct využít širší kádr, který už ve pěti odehraných duelech ukázal, že svou sílu má, navíc se před jeho hráčkami otevřela možnost trénovat a nasbírat tak další zkušenosti v průběhu přestávky v soutěži.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

K1 Florbal Židenice – MITEL Florbalová akademie MB
17.00, MSH Vodova Brno
Ani pro domácí premiéru nedostal nový trenérský tandem Židenic soupeře z nejsnadnějších, nicméně pokud chtějí v Brně dobře odstartovat novou éru, mohlo by to být tímto domácím vítězstvím. Na druhé straně ale bude stát houževnatý soupeř, který jistě bude chtít začít tam, kde před přestávkou skončil: vyprofiloval se totiž v nebezpečného soupeře, který se nevzdává.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic za 2 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*