Karolína Suchá v utkání proti Panthers Foto: Florbal Chodov Karolína Suchá v utkání proti Panthers Foto: Florbal Chodov
25. 1. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Jsme dravý tým, který si mnohem více dovolí, hodnotí Karolína Suchá. Reprezentace je náboj

 



Po masivních změnách v kádru žen Chodova se ve svých dvaadvaceti letech stala Karolína Suchá rázem jednou z těch hráček, od kterých se očekává, že Lvice provede generační obměnou z pozice lídra. Pomoci by jí mohla také pozvánka do ženské reprezentace, které se dočkala na začátku září. V rozhovoru pro Florbal.cz říká, že „nový Chodov“ je mnohem dravější.

Před sezonou došlo na Chodově k celé řadě změn v kádru, nicméně také nový tým je konkurenceschopný: za sedm zápasů prohrál pouze dvakrát s Vítkovicemi. Naposledy v sobotu poměrem 4:6. „Vítkovice mají neskutečný tah na branku, jsou velmi silné na míčku. Rozdílové byly také naše přechody do útoku, nedokázaly jsme udržet míček, Vítkovice nám jej hned vzaly. V tom ještě ztrácíme, to rozhodlo,“ zhodnotila utkání útočnice Karolína Suchá.

Jsou porážky z kategorie těsnějších dokladem toho, že Chodov jde po správné cestě v rámci generační obměny? „Mohlo by to tak být, přišlo mnoho nových a mladých hráček, jsou dravější, dovolí si mnohem více, než „starý Chodov“. Takže souhlasím,“ srovnává prakticky dva odlišné týmy.

Sama se ve svých dvaadvaceti letech musí zhosit role hráčky, od které se očekává, že týmu ve klíčových chvílích pomůže. Vnímá to tak také?  „Určitě. Ještě minulý rok jsem patřila k těm mladším a nyní se má role hodně změnila. Osobně na sebe neradu beru zodpovědnost, ale na druhou stranu holkám samozřejmě ráda poradím a snažím se být tou zodpovědnější,“ prozradila.

Pomoci by Karolíně Suché mohla také reprezentace, kam dostala pozvánku pro zářijové zápasy se Slovenskem. „Je to nový náboj do florbalového života. Chtěla bych se dále zlepšovat také díky reprezentaci,“ usmívá se.

Chodovský tým dal veřejně znát, že soutěž si prakticky rozdělil na dvě části. „Tříměsíční pauza je znát, snažily jsme se trénovat, ať už individuálně nebo na hale. Ale nejdůležitější je, že vůbec můžeme hrát,“ hlásí.

Každopádně se ale bude pokračovat ve velkém tempu, na dva soutěžní zápasy za víkend není žádný tým dlouhodobě zvyklý. „Myslím si, že únava v těch nedělních druhých zápasech by mohla být znát a liga by tak mohla být zajímavější,“ uzavírá Karolína Suchá.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*