Florbalistky Bohemians a Chodova čeká vzájemný souboj. Foto: Flickr Florbal Chodov
30. 1. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: COVID poprvé úřaduje, v programu zůstaly pražská derby nebo souboj Židenic s Ostravou

 



Restart Extraligy žen s sebou přináší povinnost testování na přítomnost viru COVID-19. První víkend proběhl bez komplikací, v tom druhém se ale nepředstaví Vítkovice a také Mladá Boleslav. Ve víkendovém programu přesto zůstal například souboj mezi Bohemians a Chdoovem nebo střet Židenic s FBC Ostrava.

Sobotní program extraligy žen:

KM automatik FBK Jičín – Panthers Praha
14.00, Sportovní areál Jičín
Jičín podlehl Olomouci a jeho ztráta na ostatní týmy nad sebou narostla na pět bodů. Potřeboval by se vrátit do hry nějakým překvapivějším bodovým ziskem, zápas s Panthers se k tomu jeví jako vhodný. Svěřenkyně Pavla Skazka sice výrazně nestačily na Chodov, ale porazily Bulldogs a ukázaly střelecký potenciál, který může být rozhodující.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers za 3 body

FBS Olomouc – K1 Florbal Židenice
14.00, SH Čajkaréna Olomouc
Souboj dvou týmů, které od sebe dost možná očekávaly po restartu více. Židenice sice odehrály výsledkově přijatelný zápas s Tatranem, ale realita byla taková, že tahaly za kratší konec provazu, dvoubodová výhra s Boleslaví, kterou v prvním zápase porazily 6:1 je také spíše bodovou ztrátou. Na druhé straně Olomouc získala cenné vítězství proti Jičínu, výsledek 0:11 proti Tatranu je ale rozhodně nepříjemný.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic za 2 body

Bulldogs Brno – FbŠ Bohemians
14.00, SH SportPoint Brno
Bulldogs jsou v herní a výsledkové krizi. Restart se jim vůbec nepovedl a nadále se s jediným bodem krčí na posledním místě tabulky. Na druhé straně Bohemians mají na kontě extra bod s Ostravou, který ale musí bezpodmínečně potvrdit právě proti Bulldogs. Právě tak se totiž mohou vrátit do bojů o zajímavé pozice v elitní osmičce, kde by jistě zelenobílý tým chtěl být.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FATPIPE Tigers Start98 Kunratice
17.00, SH Jižní Město
Ještě v loňské sezoně by to byla velká bitva o Prahu 11, nyní jsou ale role rozdány jasně: Chodov je favoritem utkání, mladý tým Startu98 může pouze překvapit. Sice platí otřepané rčení, že derby nemá favorita, nicméně kvalita Chodova, kterou potvrdil v obou zápasech po restartu, by se postupem času měla projevit.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body  

Nedělní program extraligy žen:

FbŠ Bohemians – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
15.00, SH Dolní Březany
Proti Ostravě florbalistky Bohemians ukázaly, že hrát se dá s každým, nyní je čeká další výzva v podobě Chodova. Na druhé straně Chodov vysokým vítězstvím nad Panthers dokázal, že existuje výkonnostní rozdíl mezi ním a týmy, které jej stíhají. Bude ale nesmírně zajímavé sledovat, jak se vyvine toto utkání.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova za 3 body

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – KM automatik FBK Jičín
16.00, SH Jižní Město
Start si v průběhu minulého víkendu vyšlápl na Bulldogs a dokázal alespoň částečně potrápit Ostravu, nyní jej čeká důležitý zápas s Jičínem, kterému může již znatelně uskočit, především ale potřebuje bodovat s ohledem na boje o play off. Jičín by na druhé straně mohl využít zkušenosti ve svém kádru, které jsou na vyšší úrovni než u Startu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Startu98 za 3 body

Panthers Praha – Tatran Střešovice
16.00 SH ZŠ Rudná
Zajímavý střet dvou pražských týmů. Oba si připsaly o prvním víkendu vysoké výhry, Tatran navíc porazil také Židenice. Především pro Panthers se jedná o určitý „zápas pravdy“, který by mohl napovědět, jestli mohou v tabulce mířit ještě výše. Náš tip? V pražském derby můžeme očekávat vysoký počet vstřelených branek.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body

K1 Florbal Židenice – FBC ČPP OSTRAVA
17.00, MSH Vodova Brno
Víkendový program uzavře souboj Židenic s FBC Ostrava, který loni přinesl překvapení v podobě vítězství brněnského týmu. To má Jakub Robenek a jeho svěřenkyně jistě v živé paměti a nebudou tuto situaci chtít znovu dopustit. Na druhé straně Židenice by zase jednou mohly ukázat, že proti elitním týmům jsou to právě ony, kdo má zdaleka největší podíl nečekaných výsledků a bodových zisků.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body

Z víkendového programu zatím vypadly oba zápasy Vítkovic proti Tatranu Střešovice a Olomouci. Hrát se nebude ani utkání mezi FBC Ostrava a Mladou Boleslaví. Extraligový nováček rovněž v sobotu odpoledne potvrdil také odložení duelu s Bulldogs Brno. 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*