Hráčky FBC Ostrava skončily v základní části na 3. místě. Foto: FBC Ostrava Hráčky FBC Ostrava skončily v základní části na 3. místě. Foto: FBC Ostrava
7. 4. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

FBC končí v základní části Extraligy žen třetí, porazilo Tatran 4:3

 



Ostravské FBC skončilo v základní části nejvyšší ženské soutěže na třetím místě. V úplně posledním utkání Extraligy žen totiž porazilo Tatran Střešovice 4:3 a ve večerní volbě soupeřů pro čtvrtfinále tak bude volit po Vítkovicích a Chodovu. Tatran skončil v základní části na čtvrtém místě a naopak bude čekat, který tým si elitní trojice nevybere.

V úplně posledním utkání základní části šlo o to, který tým skončí na třetím a který na čtvrtém místě. Karty byly rozdány jasně, jakýkoliv bodový zisk FBC bude znamenat, že skončí třetí, Tatranu by pomohla pouze výhra za 3 body.

Pražský tým začal lépe a hned po 24 vteřinách šel do vedení. Na další branku se muselo čekat až téměř do poloviny zápasu, kdy svůj střelecký účet otevřela Bačová. Tatran ale po šesti sekundách odpověděl díky Želízkové.

Za necelé dvě minuty ale srovnala Hurníková, ve 46. minutě využila přesilovou hru Bačová a FBC již vedení nepustilo. Tím spíše, že další branka přišla z hole Zagórske, za Tatran už následně jen snížila na konečných 4:3 pro FBC Machková.

FBC Ostrava tak skončilo na třetím místě v základní části a má jistotu, že dnes večer si bude mocit zvolit poté, co odvolí Vítkovice s Chodovem. Tatran naopak bude muset čekat, jaký tým si žádný ze tří volících týmů nevybere.

Dohrávka 19. kola Extraligy žen:

FBC ČPP OSTRAVA – Tatran Střešovice 4:3
branky: 29. Pavlína Bačová, 31. Natálie Hurníková, 46. Pavlína Bačová, 58. Malwina Zagórska – 1. Veronika Kopecká, 29. Lucie Želízková, 59. Eliška Machková; rozhodčí: Tomáš Brus – Roman Sladký; vyloučení: 1:2; využití: 1:0; zásahy brankářů: Veronika Tomšová 13 – Eliška Drbalová 20; po třetinách: 0:1, 2:1, 2:1;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*