Hráčky Bohemians a Chodova čeká vzájemná čtvrtfinálová série. Foto: Florbal Chodov Hráčky Bohemians a Chodova čeká vzájemná čtvrtfinálová série. Foto: Florbal Chodov
7. 4. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

VOLBA SOUPEŘŮ: Vítkovice jdou na Olomouc, Chodov zvolil Bohemians. Pikantní série pro trenéra Židenic

 



Extraliga žen zná dvojice pro čtvrtfinále play off. Vítězky základní části z Vítkovic zvolily podle očekávání za soupeřky Olomouc, Chodov si vybral Bohemians a hráčky FBC Ostrava daly přednost cestě do Rudné za Panthers před Židenicemi, které tak čeká bitva s Tatranem Střešovice.

1.SC TEMPISH Vítkovice (1.) – FBS Olomouc (6.)
Vzájemné zápasy v sezoně:
15:4 a 9:1.
O volbě Vítkovic se vědělo dopředu, otevřeně s ní například počítala při rozhovoru na klubovém webu Olomouce Kateřina Peterková, jedna z mnoha hráček na straně FBS, která prošla také Vítkovicemi a doma tak má například stříbro z Champions Cupu 2019. Pod vedením Radka Řeháka a Dagmar Sigmundové se tým z Hané dostal do play off po šesti letech, nyní vyzve nejtěžšího možného soupeře.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV (2.) – FbŠ Bohemians (8.)
Vzájemné zápasy v sezoně:
6:0 a 6:4
Chodov zvolil za soupeře Bohemians. Zelenobílý tým prošel do play off až v úterý, kdy se mu povedlo porazit v přímém souboji Start98. Omlazený tým Lukáše Procházky ukázal, že se nebojí těžších výzev, především ve druhém vzájemném zápase mu totiž Bohemka pořádně zatopila. Teď může být tým hlavní trenérky Terezy Blažkové uvolněný, postupem do play off odvrátil pořádný průšvih a v nejlepší osmičce může jen překvapit.

FBC ČPP OSTRAVA (3.) – Panthers Praha (5.)
Vzájemné zápasy v sezoně:
10:3 a 7:3
Překvapivá volba ze strany FBC Ostrava. Panthers umí favorizované týmy potrápit, pokud k zápasu nastoupí s maximální koncentrací. Přesvědčily se o tom Vítkovice, pro které to bylo v Rudné jedno z nejtěžších utkání ve stoprocentní základní části, a konečně také FBC, které v Rudné rovněž vyhrálo 6:4 po velkém boji. Navíc, pokud Panthers umí někoho potrápit, je to právě FBC, se kterým dokázalo již několikrát z pozice outsidera bodovat.

Tatran Střešovice (4.) –  K1 Florbal Židenice (7.)
Vzájemné zápasy v sezoně:
10:5 a 2:1
Pořádně pikantní nádech bude mít tato série pro jednoho z trenérů Židenic, a sice Luboše Rauera. Ten totiž ještě v minulé sezoněpůsobil u mládeže Tatranu, jako trenér starších žáků nyní ale bude stát na druhé straně barikády. Po změně trenérského vedení na straně Židenic skončilo druhé vzájemné utkání poměrem 2:1, takže se dá čekat, že o velké bitvy nebude v této sérii nouze.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*