14 branek už zaznamenal Jakub Šárka v letošním play off Livesport Superligy. Foto: Otakar Prášek Jakub Šárka nabral v play off Livesport Superligy skvělou formu. Foto: Otakar Prášek
14. 4. 2021 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Kanonýr Jakub Šárka: Měl jsem velkou motivaci vyhrát. Na mládí už se nemůžeme vymlouvat

 



Na play off se nebývale vyhecoval a v šesti duelech s Chodovem nasbíral 19 bodů! Ani skvělé střelecké schopnosti Jakuba Šárky však „klokanům“ k postupu do semifinále nepomohly. Zelenobílí padli s Chodovem 2:4 na zápasy a o prolomení čtvrtfinálové brány se budou pokoušet zase za rok.

Historický úspěch v podobě třetího místa po základní části dával hráčům Bohemians naději, že by se letos mohlo zadařit i v play off. Jenže Chodov, soupeř svěřenců Michala Jedličky, se na čtvrtfinálovou sérii připravil skvěle. „Myslím, že nám nejvíce chyběla osobní zodpovědnost. Většina našich obdržených gólů pramenila ze špatných rozhodnutí, popřípadě prohraných soubojů v brankovišti,“ zhodnotil neúspěšnou sérii útočník Jakub Šárka.

Ačkoliv i soupeř věděl o jeho silných stránkách, v play off nasázel do sítě Chodova čtrnáct branek. Ve třech případech se z gólu radoval čtyřikrát a hned v prvním střetnutí zaznamenal čtyřbodový večer. Co za famózní formou 26letého forvarda stálo? Mimořádná touha uspět nebo spolupráce s rovněž výborně hrajícím Krebnerem? „Určitě to byly oba zmíněné faktory. Asi nikdy v životě jsem neměl větší motivaci vyhrát, a tak jsem pro týmový úspěch udělal vše, co bylo v mých silách,“ přiznal Šárka.

Jakub Šárka opět řádil a Bohemians i díky němu stále živí naději na postup! Foto: Otakar Prášek

Jakub Šárka opět řádil a Bohemians i díky němu stále živí naději na postup! Foto: Otakar Prášek

Vzápětí výrazně ocenil své spoluhráče. „Samozřejmě mé góly nejsou projevem nějaké individuální kvality, ale spíše jsem stál na konci výborné lajny. Kromě Matyáše Krebnera bych vypíchnul i Michala Vojtíška, který play off odehrál velice slušně, zvláště s přihlédnutím k tomu, že to bylo jeho první. Ale všichni členové lajny byli směrem dopředu nadstandardní,“ pochválil parťáky, se kterými naskakoval na hřiště.

Častokrát bylo zmiňováno, že mají Bohemians nezkušený tým a že na to možná dojeli i letos. „Na tohle už se vůbec nedá vymlouvat. Letos jsme měli opravdu dobrý mix mladší, střední i starší generace a nemyslím si, že bychom byli výrazně mladý tým. Samozřejmě se ale může stát, že nám tahle zkušenost pomůže a v příští sezoně už brány čtvrtfinále prolomíme. Přeci jen pro hodně našich mladých hráčů to i vzhledem k loňskému předčasnému ukončení sezony bylo první pořádné play off,“ dodal na závěr.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*