30. 12. 2011 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Děkanka se na boj o postup do play off vyzbrojila mladým kvartetem z Bohemians

 



Poslední den přestupního období byl relativně klidný, největší pohyb se odehrál mezi kluby, které se dělí o halu na pražské Děkance. Bohemians uvolnili na hostování do 27. března Děkance hned čtveřici hráček, včetně brankářky juniorské reprezentace Sofie Francové. Hlavním mottem tohoto transferu je sbírání zkušeností.

Sofie Francová, Nikola Zajíčková a dvojčata Tereza a Barbora Blažkovy, to jsou jména, se kterými mohou nově počítat trenéři Děkanky. „Naše hráčky chceme vytížit,“ naráží Jakub Doubrava na fakt, že tato čtveřice nepatřila do základní sestavy. „Zároveň bychom tímto transferem chtěli nastolit trend, v rámci kterého budeme posílat hráčky, které jsou poslední rok v juniorkách na hostování tak, aby si postupně zvykaly na extraligu žen,“ nastínil Doubrava plány do budoucna.

Kam všude bude hráčky posílat? „Nemusí to být jen o Děkance, obecně jde o to, aby ten tým měl užší kádr, než máme třeba my, a tak je plynulý přechod z juniorek do žen u nás poměrně složitý,“ poukazuje zároveň trenér Bohemians na známý fakt, že když se hráčka po juniorkách okamžitě neprosadí v ženách, často končí s florbalem.

Nejvýraznější postavou hromadného přesunu je gólmanka Sofie Francová. „Její trejd není o výkonnosti, nemyslím si, že by byla vyloženě slabší než Horňáková se Skopkovou, ale o věku,“ rozebíral Doubrava. „Chceme, aby si zachytala takové zápasy, kdy výsledek stojí na brankářce, což se v týmech z druhé poloviny tabulky stane častěji než u nás,“ uvedl. „Tyto zkušenosti posléze budou výhodou jak pro ni, tak pro nás,“ ujistil, že se všemi hráčkami nadále počítá. Koneckonců jejich hostování končí 27. března tak, aby všechny stihly nadstavbu 1. ligy juniorek.

Sama Francová je za možnost chytat za Děkanku vděčná. „Rozhodly jsme se tak, protože v Děkance bych měla dostat víc šancí zachytat si extraligu a nasbírat tak cenné zkušenosti, které se pak mohou kladně projevit na jarním mistrovství světa juniorek,“ připomněla, že její věkovou kategorii čeká už za pět měsíců šampionát na Slovensku. A cestu mezi tyče Děkanky má otevřenou ještě z jednoho důvodu: do Herbadentu se totiž vrací dosavadní týmová jednička Jana Velčická.

Vedle této čtveřice si pobyt v Děkance prodlouží také Lucie Koubová, do pražských Black Angels se naopak vrací Barbora Huřtáková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • čučím napsal:

    Výborné pro hráčky, které jdou do Děkanky. Strašně moc tomuto rozhodnutí fandím. Dále fandím zbytku junek FbŠ, aby prošly do play-off i bez těchto hráček. Protože však neznáme výsledek odvolání za neoprávněný start hráček Elite v juniorské soutěži divizí I. a II., tak se může teoreticky stát, že FbŠ nemusí vůbec do play off postoupit… Takže klobouk dolů před trenéry FbŠ. Aleš Havlík, FBC Liberec.

    Ale třeba něco nevíme…… co ORK? Existuje?

    • dsgfggfd napsal:

      to už si stěžuje i liberec? Elite neudělalo nic špatnýho.. kdyby jo.. tak měla unie reagovat rovnou!!

  • sencor napsal:

    Ale unie už reagovala, rozhodnutí LK bylo zrušeno!

Napsat komentář

*