Lucie Želízková dovedla svůj tým k výhře nad Finskem. Foto: Martin Flousek, Český florbal
12. 7. 2021 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

MS Juniorek: Češky znají soupeřky, nakonec budou hrát ve skupině s klasickým herním časem

 



Mistrovství světa juniorek zná své nové složení skupin, a také rozpis zápasů. Devět účastníků bude rozděleno do dvou skupin, přičemž v pětičlenné skupině se bude hrát na 3 x 15 minut, čtyřčlenná skupina B bude hrána na 3 x 20 minut i s českou účastí. Ve skupině B budou také domácí Švédky, Slovenky a Lotyšky.

Z původních šestnácti týmů se šampionátu nakonec zúčastní devět národních týmů včetně největších favoritů: domácí Švédky, následně Finky, Švýcarky, Češky, Polky, Slovenky, Lotyšky, Němky a Rusky.

Tyto týmy byly následně přelosovány do nově vzniklých skupin A a B. Skupinu A nyní tvoří Finky, Švýcarky, Polky, Němky a Rusky. V této skupině se bude hrát na 3 x 15 minut, protože týmy budou nuceny odehrát dva zápasy v jednom dni, když na skupinovou fázi stále zůstávají pouze tři kalendářní dny.

V české skupině B se naše florbalistky společně s domácími Švédkami, Slovenkami a Lotyškami utkají v klasickém formátu 3 x 20 minut.

Naše florbalistky vstoupí do turnaje soubojem s Lotyšskem, následovat bude souboj se Slovenskem, a následně páteční večerní duel se Švédskem.

Kompletní rozpis utkání světového šampionátu juniorek najdete zde.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*