Na domácí půdě si Slováci zapsali tři výhry ze tří zápasů. Foto: Miroslav Hýlek - Flickr SZFB
17. 10. 2021 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

SIX NATIONS: Český trenérský souboj pro Mrázka, ve speciálním mezinárodním zápase remíza

 



Třetí a poslední den Six Nations Floorball Challenge v Trenčíně měl na programu tři utkání. Nejprve se v rámci speciálního zápasu utkal slovenský ženský extraligový tým z Nemšové s reprezentací Německa a duel skončil 3:3. Následoval souboj českých hlavních trenérů, ve kterém Slovensko Radomíra Mrázka porazilo Polsko Jana Holovky 10:5 a na závěr druhý střet žen Slovenska a Polska.

Byla to událost, kterou Slovenský florbalový svaz dokázal vypromovat a dostala se také do celostátních médií. Proti sobě se totiž už v 8 hodin ráno postavil ženský národní tým Německa a účastnice Hyundai Extraligy žen z Nemšové. Utkání nakonec skončilo 3:3, ale vzbudilo poměrně značný divácký zájem.

Následoval divácky vděčný souboj Slovenska s Polskem, v českém pohledu pak souboj Radomíra Mrázka s Janem Holovkou. Slováci se rychle dostali do vedení, už po dvanácti minutách vedli 4:1 a utkání kontrolovali.

Postupem času se navíc projevila i o něco lepší připravenost Slováků, kteří dobře hlídali střed hřiště. Utkání nakonec dovedli do vítězného konce poměrem 10:6.

Své mužské kolegy se povedlo okamžitě pomstít polským ženám, které předvedly soustředěný výkon proti Slovensku, dobře hlídaly předbrankový prostor a na rozdíl od sobotního zápasu se jim nad Slovenkami povedlo zvítězit. Na začátku sice prohrávaly, ale rychle se jim povedlo srovnat a nakonec zvítězily 7:2, především díky čtyřem gólům Malwiny Zagórske.

Nedělní výsledky Six Nations Floorball Challenge
Nemšová – Německo 3:3 (Ženy)
Slovensko – Polsko 10:6 (Muži)
Slovensko – Polsko 2:7 (Ženy)


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*