Michal Jedlička povede tým Slovenska na domácím šampionátu. Foto: Flickr IFF Michal Jedlička . Foto: Flickr IFF
22. 10. 2021 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Každá porážka je dobrá v tom, že ukáže, na čem pracovat. Hrajeme s tím, co máme, říká Jedlička

 



Michal Jedlička připravuje Slovenky již na třetí světový šampionát. Poslední herní přípravou byly přípravné zápasy s Německem a Polskem, které se odehrály v Trenčíně. Slovenské florbalistky zaznamenaly dvě výhry a jednu porážku, Jedlička byl ale spokojen. Pozitivně hodnotil především samotný fakt, že se mezinárodní setkání povedlo uspořádat.

Tři zápasy, dvě výhry a jedna porážka, taková byla bilance Slovenek, tedy svěřenkyň Michala Jedličky.  „Zápasy hodnotím pozitivně, byla to pro nás perfektní příprava, protože jsme dlouho nic nehráli a dlouho se neviděli. Samozřejmě mě mrzí, že jsme měli některé zraněné hráčky, tudíž jsme nemohli být komplet, a to pro nás není měsíc před mistrovstvím světa ideální,“ řekl na konto přátelských zápasů v Trenčíně.

Především nedělní porážka s Polskem mu ale přeci jen trochu hnula žlučí. „Musím se přiznat, že jsem rozladěný z toho, že v neděli chěly Polky více vyhrát, mělo to pro ně klíčový vývoj. Myslím si, že kdybychom tak v neděli hráli, tak bychom vyhráli, protože si myslím, že jsme i tak byli lepší, ale Polky předvedly svůj styl postavený na obraně hřiště a rychlých protiútocích, na což mají hráčky a mají to natrénované,“ přijal ale porážku.

Celkově byl spokojen. „Zápasy jsme odehráli slušně, také nedělní prohra s Polskem nám dost ukázala, myslím si, že každá porážka je dobrá. Samozřejmě nejsme nadšení, ale ukázalo se, na čem musíme zapracovat, kde musíme makat a co holky trápí, abychom tyto neduhy mohli odstranit,“ popisoval.

V průběhu přátelských utkání ale nemohl naplno využít hned několik hráček, včetně jediné Slovenky ve švédské nejvyšší soutěži Michaely Šponiarové. „Samozřejmě, je to klíčová hráčka, ale stejně tak Paula Hudáková nebo Kika Belicová. Ty hráčky jsou pro nás důležité a když je nemáme, tak je to prostě problém. Máme ale více zraněných hráček, třeba Alu Broňanovou, která má zraněné koleno, stejně tak Paťa Štefánková. V takto úzkém kádru je to cítit, ale nevymlouváme se. V prvním zápase s Polskem jsme hráli perfektně, v neděli do toho Polky daly dost energie a nás to stačilo,“ bere situaci s nadhledem.

Samotné hráčky uvidí před šampionátem ještě dvakrát. „Budeme mít ještě dvě soustředění. Jedno bude čistě pro hráčky ze slovenské extraligy, sejdeme se v Púchově a podíváme se na to, připravíme si výběr pro to finální soustředění, které bude trvat pět dnů před mistrovstvím světa,“ uzavřel Michal Jedlička.

Hlavní organizátor Peter Klapita

„Plánování bylo od začátku turbulentní a turnaj od začátku měnil své podoby, od šesti týmů v létě, po tři, které reálně přišly. Výjimku z karantény a vůbec povolení odehrát mezinárodní zápasy jsme dostali jen několik málo týdnů před začátkem turnaje, a tak je logické, že se některé týmy nemohly zúčastnit. Turnaj měl přesto vysokou úroveň a zápasy Slovenska, Polska a Německa byly jak v mužích, tak v ženách velmi kvaltní.

Z pozice hráče mě vždy zajímalo, jak vypadá průběh jednotlivého utkání a těšil jsem se na hru. Nyní jsem musel řešit samotný turnaj a jeho přípravy, které trvaly několik měsíců, měl jsem množství schůzek a střetnutí. Naučil jsem se reagovat na problémy, které turnaj přinášel a hledat jejich řešení. Byla to zajímavá zkušenost a jsem rád, že vše dobře dopadlo a akce se podařila.“


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*