Olomouc a Panthers čeká šlágr nedělního programu. Foto: FBS Olomouc
14. 11. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: Nedělnímu programu vévodí duely Panthers s Olomoucí a Židenic s Boleslaví

 



Ještě dvě kola má na programu Extraliga žen předtím, než se zastaví kvůli ženskému světovému šampionátu. V tom nedělním, které také znamená, že v základní části začínají odvety, se odehraje pouze pět utkání, Jičín totiž kvůli rozsáhlé marodce v Ostravě proti FBC hrát nebude. Šlágry kola jsou střety Panthers s Olomoucí a Židenic s Mladou Boleslaví.

Nedělní program Extraligy žen:

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FATPIPE Tigers Start98 Kunratice
13.30, SH Jižní Město
Pražské derby číslo 1 tohoto kola má kromě brzkého začátku také jasného favorita. Shodou okolností se také v tomto případě jedná o reprízu čtvrtfinálové bitvy v Poháru Českého florbalu. Start98 může jen překvapit, mladý tým spíše jistě kalkuluje s tlakem ze strany Boleslavi nebo Židenic, který vzejde ze vzájemného utkání. V poháru dokázal zvítězit v první třetině, uvidíme, co předvede proti favoritovi nyní.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

Panthers Praha – FBS Olomouc
16:15, SH ZŠ Rudná
V 16:15 začíná první šlágr víkendu. Panthers si nedávno odvezly tři body z Olomouce, skóre zápasu sice podle obou stran úplně neodpovídalo průběhu zápasu, avšak vysoká výhra Panthers jistě překvapila. Olomouc, na rozdíl třeba od Tatranu nebo Bohemians, neprožívá úplně ideální období, k restartu by jí mohla pomoci právě výhra nad Panthers anebo reprezentační přestávka. Souboj o šestou příčku bude každopádně zajímavý. Olomouc navíc čekají tři zápasy, když se v týdnu ještě dvakrát střetnout s FBC Ostrava. Kromě středečního plánovaného duelu je čeká také páteční odložený zápas 8. kola.  
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers za 3 body

Bulldogs Brno – 1. SC TEMPISH Vítkovice
17.00, SH SportPoint Brno
Poprvé hostily Vítkovice Bulldogs Brno až v pátek pozdě večer, přičemž v první polovině utkání předvedly Buldočky kvalitní obrannou činnost a držely soupeře na uzdě. Ve druhé polovině už se projevila převaha Vítkovic a něco podobného lze čekat také v Brně: postupem času se projeví kvalita ostravského týmu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

MITEL Florbalová akademie MB – K1 Florbal Židenice
17.15, Nová MSH Mladá Boleslav
Mladá Boleslav se může případným vítězstvím nad Židenicemi dotáhnout do souboje o postupovou osmičku, Židenice naopak vytvořit tlak na Start98, který aktuálně třímá poslední osmou postupovou pozici. Oba týmy jsou tedy extrémně motivované a je třeba připomenout také první vzáemné utkání, ve kterém Boleslav vedla, avšak nakonec jej ztratila. Jeden ze šlágrů víkendu se tak téměř jistě odehraje právě v Boleslavi.
Tip Florbal.cz:
Výhra Boleslaví za 3 body

PSN Tatran Střešovice – FbŠ Bohemians
18.00, STODOLA Aréna Střešovice
Repríza pohárového čtvrtfinále čeká na celky Tatranu a Bohemians. Oba týmy mohou do utkání vstoupit v poměrně příjemném rozpoložení: Bohemians stále těží nad plán po povedeném úvodu sezony, Tatran naopak očividně překonal dílčí krizi a již zaujal předpokládanou pozici v TOP 4. Právě o účast v elitní čtvreřici, respektive páté místo se hraje v tomto pražském derby.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*