Matěj Havlas se snaží v TV utkání utéct Vojtěchu Klápovi. Foto: Matyáš Klápa Matěj Havlas se snaží v TV utkání utéct Vojtěchu Klápovi. Foto: Matyáš Klápa
15. 11. 2021 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Televizní derby pro Tatran, za Vinohrady pálil „střešovický“ Klápa

 



V prvním vzájemném utkání dostaly Vinohrady 11 branek, podobný brankový příděl se tentokrát nekonal. SKV se totiž zlepšilo v porovnání s posledním vystoupením na Spartě, kde vybouchlo 1:13, a proti lídrovi tabulky podalo solidní výkon. Tatran si i tak dokráčel pro tři body a nadále s náskokem vévodí Livesport Superlize.

Televizní dohrávka 14. kola se po několika minutách začala vyvíjet tak, jak asi všichni čekali. Skóre otevřel v deváté minutě Martin Pánek a o dvě minuty později z velké dálky úspěšně natáhl Jonáš Kreysa. Jenže pak se Vinohradští vzepřeli a naznačili, že další debakl připustit nechtějí.

Na konci úvodní dvacetiminutovky od mantinelu vyšvihl skvělou střelu Vojtěch Klápa a dostal svůj tým na dostřel. I když u něj platí, že jeho mateřským celkem je právě Tatran. Ve Vinohradech už druhou sezonu působí na hostování a proti Střešovickým měl o motivaci postaráno. Chtěl se ukázat. A to se mu také podařilo.

Za stavu 4:1 pro domácí totiž vsítil další branku a opět to bylo po střele z větší vzdálenosti. Tentokráte ale natáhl od levého mantinelu z pohledu brankáře Jurca a vykřesal pro Vinohradské naději. Tu uhasil trefou do prázdné branky Pánek, pro něhož to byl také druhý zásah v utkání. Tatran nakonec i přes závěrečnou snahu SKV zvítězil 5:2 a na čele superligy má pětibodový náskok na druhou Boleslav.

Televizní dohrávka 14. kola Livesport Superligy:

Tatran Střešovice – TJ Sokol Královské Vinohrady 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
Branky: 9. Pánek (Mühlfait), 11. Kreysa (Meliš), 26. Šindelář (Meliš), 36. Jak. Kolísko (Pánek), 58. Pánek – 19. V. Klápa, 57. V. Klápa (P. Hartman).


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*