Lenka Remešová poprvé chytala na světovém šampionátu. Foto: Martin Flousek, Český florbal Lenka Remešová poprvé chytala na světovém šampionátu. Foto: Martin Flousek, Český florbal
29. 11. 2021 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Debutantka Remešová: Splnily se mi dva sny najednou, výhra s Polskem se počítá

 



Lenka Remešová nastoupila v brance české reprezentace do duelu proti Polsku a odbyla si tak reprezentační debut na světovém šampionátu žen. Vychytala vydřenou výhru 6:2, ke které přispěla osmi zákroky, pro brankářku to rozhodně nebyl jednoduchý zápas. Po jeho konci si cenila hlavně tří bodů.

Hodnocení zápasu asi ani nemohlo být vzhledem k průběhu utkání úplně pozitivní. „Myslím si, že jsme do zápasu nevstoupily úplně tak, jak bychom si chtěly. Představovaly jsme si, že se budeme lepší na balonku, budeme se dostávat více do šancí a proměňovat je. Ale je to výhra, a to se počítá,“ řekla obecně k duelu s Polskem.

V reprezentačním brankovišti se na světovém šampionátu představila vůbec poprvé. „Jsem strašně ráda, že jsem dostala šanci a mohla jsem chytat. Jsem ráda za dva body,“ usmívala se. Speciální rady od Jany Christianové nedostala. „My se bavím tak normálně, ale že bychom se bavily speciálně o tomto zápase, to úplně ne,“ popisuje.

Střel na Remešovou šlo pouze deset, avšak valná většina z nich velmi nebezpečných. „Tyhle zápasy jsou vždycky nejhorší, když tam nejde skoro žádná střela. Myslím si, že každý gólman by to potvrdil, že je lepší mít třicet zákroků, než když jdou tři střely za třetinu. Není to úplně jednoduché, ale jsem ráda, že jsme to zvládly,“ radovala se.

Jak již bylo zmíněno například v podcastu Florbal.cz, kterého byla před šampionátem hostem, pro Lenku Remešovou se jedná o vůbec první florbalový šampionát. „Jsem strašně ráda, že tady můžu být, užívám si to a jsem ráda, že mě holky vzaly mezi sebe a můžu tady být mezi dvaceti nejlepšími hráčkami z Čech. Je to super,“ popisuje.

V první den nové sezony se oficiálně vydala ze Židenic do Täby, nyní si zapsala další milník. „Jsou to určutě dva splněné sny najednou, ale snažím se dělat maximum, pořád na sobě pracovat a zlepšovat detaily. Doufám, že to takhle půjde dál,“ plánuje do budoucna.

Také proto piluje domácí jazyk šampionátu. „Snažím se, holky ze Švédska jsou vděčné za každé slovíčko, co řeknu. Snažím se něco naučit, něco už trochu chytám, tak snad to bdue lepší a lepší,“ zakončila Lenka Remešová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*