Florbalistky Vítkovic a Chodova čeká druhý vzájemný souboj. Foto: Lukáš Zetek, Florbal Vítkovice Florbalistky Vítkovic a Chodova čeká druhý vzájemný souboj. Foto: Lukáš Zetek, Florbal Vítkovice
11. 12. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Extraliga žen se vrací bitvou Chodova s Vítkovicemi, další zápasy jsou také zajímavé

 



Extraliga žen se po přestávce vyhrazené pro světový šampionát žen vrací ve velkém stylu. Hned v prvním kole po návratu na palubovky totiž nabídne třaskavou bitvu Chodova s Vítkovicemi, která se tentokráte uskuteční v Praze. Z dalšího programu pak vybíráme moravské derby mezi Bulldogs a Olomoucí, které skončilo v první polovině soutěže 3:2 pro Olomouc. Bitva o play off čeká také Boleslav s Jičínem.

Program 14. kola Extraligy žen:

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FbŠ Bohemians
Sobota, 16.00, ČPP Aréna Ostrava
Florbalistky Bohemians ukázaly, že se Davida v podobě FBC Ostrava nebojí a na svém domácím území mu sebraly jeden bod. Jejich forma ale není v posledních kolech úplně optimální, současně bude zajímavé sledovat, jak se celý tým vyrovnal s tím, že hlavní trenér Jakub Robenek působil u české reprezentace na šampionátu. FBC je v utkání favoritem a mělo by mířit na tři body.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body

MITEL Florbalová akademie MB – KM automatik FBK Jičín
Sobota, 18.00, Nová MSH Mladá Boleslav

Další klíčový souboj o pozice zajišťující play off. Oba týmy se do těchto bojů přihlásly a je třeba s nimi počítat, pokud v sobotu jeden z nich zvítězí za tři body, minimálně na pár hodin přeskočí Start98 v postupové osmičce. První utkání šlo na stranu Jičína, domácí prostředí by ale mohly využít florbalistky Boleslavi.
Tip Florbal.cz: Výhra Boleslavi za 3 body

PSN Tatran Střešovice – K1 Florbal Židenice
Sobota, 20.00, STODOLA Aréna Střešovice
Sobotní program zakončí souboj Židenic s Tatranem, který se odehraje až od 20 hodin. Pozdní začátek by ale neměl ovlivnit favorita zápasu, kterým je Tatran. Pražanky překonaly menší herní krizi a dostaly se to TOP 4, v utkání s Židenicemi by měly svou pozici potvrdit.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body

Panthers Praha – FATPIPE Tigers Start98 Kunratice
Neděle, 13.00, SH ZŠ Rudná
Tak trochu ukrytý šlágr kola. Dva pražské týmy bojují nejen mezi sebou o prestiž, ale také o pozice pro play off. Sedmibodový polštář dává Panthers relativní klid, svou pozici ale potřebují potvrzovat, jinak se také může za pár kol rozpylnout. Rozhodnout toto utkání by mohla větší ofenzivní síla Panthers.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 14.00, SH Jižní Město
Parádní návrat extraligového programu zajistí souboj Chodova s Vítkovicemi. Ostravský tým do souboje půjde jako favorit, bude zajímavé sledovat, jak se na zápase projeví, že relativně dost hráček z obou týmů odehrálo světový šampionát v Uppsale. Bude to znamenat, že budou Vítkovice zranitelnější? Anebo se naopak větší počet reprezentantek podepíše na Chodovu?
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

Bulldogs Brno – FBS Olomouc
Neděle, 16.00, SH SportPoint Brno
Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou Olomouce 3:2, florbalistky z Hané se ale na tři body pořádně nadřely, bylo očividné, že hra Bulldogs jde nahoru, což se nakonec potvrdilo během přestávky pro světový šampionát, v rámci které Buldočky zdolaly Start98. Jak dopadne moravské derby?
Tip Florbal.cz:
Výhra Olomouce za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*