Florbalistky Bohemians slaví vítězství. Foto: FbŠ Bohemians Florbalistky Bohemians slaví vítězství. Foto: FbŠ Bohemians
19. 12. 2021 Extraliga žen (12) KOMENTÁŘŮ

Florbalistky Bohemians vyhrály derby nad Chodovem, Jičín opět přehrál Panthers

 



Florbalistky Bohemians opět zamíchaly kartami na prvních příčkách Extraligy žen, když se jim po nájezdech povedlo porazit Chodov. Pražský tým tak navýšil svou ztrátu na Vítkovice, které doma porazily Tatran. Radost panuje jistě také v Židenicích, které získaly na svou stranu brněnské derby. Podruhé v sezoně se pak proti Panthers raduje Jičín.  

Pro Chodov se přitom v Dolních Břežanech vše vyvíjelo zdánlivě dobře, na začátku deváté minuty vedl 2:0 a v závěru první třetiny měl ještě k dispozici přesilovou hru. V té ale inkasoval a odstartovala tak série čtyř branek Bohemians. Utkání následně nabídlo velmi otevřený florbal, ve kterém Chodov vyrovnal až v 58. minutě, a to hned díky dvěma trefám.

V prodloužení už branka nepadla a rozhodnout tak musely samostatné nájezdy, ve kterých převrátila misky vah na stranu Bohemians jediná úspěšná střelkyně: Kateřina Fousová.

„Určitě jsme spokojení, dva body se počítají. Je trochu škoda, že jsme utkání neudrželi už v základní hrací době, ale tým se poté semknul. Byli jsme celkem vyrovnaným soupeřem, od druhé třetiny si holky věřily, že mohou bodovat a jsem ráda, že se jim to daří proti každému soupeři,“ zhodnotila utkání trenérka vítězek Dominika Steinbachová.

„Samozřejmě jsme zklamaní. Naše nastavení nebylo dobré, mysleli jsme si, že se to uhraje samo. Paradoxně tomu pomohlo naše vedení 2:0 a přesilová hra, získali jsme pocit, že zápas je kontrolovaný, byť Bohemka hrála dobře a agresivně, navíc rychle. Pohledů je více, samozřejmě asi těžko můžeme vyhrát zápas, ve kterém jsme za měli snad 20 tutových šancí. To je porce tak na 6-7 zápasů, nikoliv na jeden, tudíž jsme byli vytrestáni. Ve druhé třetině jsme začali ztrácet, ale pořád si myslím, že jsme to nebrali úplně vážně, třetí třetina už byla zběsilá, ale nedokázali jsme proměňovat šance a propadů směrem dozadu jsme udělali také hodně,“ kritizoval trenér Chodova Lukáš Procházka.

Chodovu se tak ještě více vzdálily Vítkovice, které doma sice měly na začátku zápasu určité problémy, především ve druhé třetině ale ukázaly, že utkání se Střešovicemi chtějí dovést do vítězného konce. I za přispění pěti bodů od Dominiky Buczek se jim to nakonec povedlo poměrem 10:5.

Před Chodovem tak nyní mají faktický náskok sedmi bodů: kromě šesti bodů v tabulce totiž vyhrály oba vzájemné duely.

Chodov si musí na druhém místě naopak hlídat záda, protože na rozdíl čtyř bodů s jedním zápasem k dobru se přiblížilo FBC Ostrava. To si v sobotu poradilo se Startem98 jednoznačně 9:2. Odložený zápas s Jičínem má FBC naplánován na 22. prosince, druhé vzájemné utkání s Chodovem by se v Praze mělo odehrát 16. ledna v rámci 18. kola Extraligy žen.

Podruhé v sezoně – a opět po pořádné přestřelce – se florbalistky Jičína, nově posíleny o Andreu Satýnkovou, radují z porážky Panthers Praha. Přitom ještě v čase 55:53 skórovala na 8:5 z pohledu Panthers Lenka Faltusová, Jičín ale dokázal vyrovnat a v čase 62:17 se právě díky Andree Satýnkové připsal extra bod na stranu Jičína.

Židenice položily základy k výhře v brněnském derby v první třetině. Už po devíti minutách totiž vedly 3:0, což se ukázalo jako klíčové. Bulldogs totiž postupně vyrovnaly hru a v posledních minutách se dostaly také na rozdíl jediné branky, se skóre 4:5 ale již pohnout nedokázaly.

Tři body má také Olomouc, která porazila Mladou Boleslav poměrem 7:1. Podobně jako Židenice, také Olomouc položila základ na výhru v první třetině, kterou vyhrála 4:0. Zajímavostí utkání jistě je fakt, že se o sedm branek Olomouce podělilo hned sedm různých střelkyň.

Extraliga žen pokračuje v roce 2022 již 2. ledna.

Přehled výsledků 15. kola Extraligy žen:

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 2:9
branky: 23. Barbora Špačková, 56. Barbora Špačková – 7. Linda Pudišová, 8. Malwina Zagórska, 10. Michaela Mlejnková, 21. Paulína Hudáková, 31. Karolína Sigmundová, 32. Veronika Rybičková, 32. Radka Niemczyková, 35. Markéta Vrlíková, 48. Malwina Zagórska; rozhodčí: Barbora Beranová – Lucie Hejnová; vyloučení: 1:1; využití: 0:1; zásahy brankářů: Kristýna Karli 16 – Jana Dupčáková 15; po třetinách: 0:3, 1:5, 1:1;

1. SC TEMPISH Vítkovice – PSN Tatran Střešovice 10:5
branky: 4. Dominika Buczek, 8. Alžbeta Ďuríková, 13. Alžbeta Ďuríková, 18. Vendula Maroszová, 26. Denisa Ferenčíková, 30. Lucie Cholinská, 37. Dominika Buczek, 39. Karolína Janatková, 56. Eliška Planková, 58. Šárka Staňková – 5. Lucie Želízková, 7. Veronika Kopecká, 28. Karolína Stůjová, 51. Mariana Býčková, 53. Karolína Stůjová; rozhodčí: Martin Petřík – Tomáš Podlesný; vyloučení: 2:1; využití: 1:1; diváků: 68; zásahy brankářů: Nikola Příleská 16 – Markéta Antalová 13; po třetinách: 4:2, 4:1, 2:2;

FBS Olomouc – MITEL Florbalová akademie MB 7:1
branky: 2. Alexandra Hegingerová, 4. Eva Řeháková, 7. Karolína Šablaturová, 15. Zuzana Hubáčková, 43. Barbora Suchánková, 47. Michaela Kacelová, 49. Eliška Pešavová – 46. Anežka Hradcová; rozhodčí: Jana Lišková – Monika Zamazalová; vyloučení: 0:2; využití: 1:0; diváků: 115; zásahy brankářů: Nikola Dlouhá 27 – Eva Klementová 10, Marie Topolová 16; po třetinách: 4:0, 0:0, 3:1;

K1 Florbal Židenice – Bulldogs Brno 5:4
branky: 6. Monika Jahodová, 9. Klára Jahodová, 9. Natálie Janečková, 34. Natálie Janečková, 51. Eliška Hroudná – 15. Eva Stará, 43. Liliana Bolfová, 52. Eliška Hroudná, 59. Kristýna Veselá; rozhodčí: Michal Prouza – Petr Rogowski; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 88; zásahy brankářů: Alena Večeřová 12 – Jana Prátová 23; po třetinách: 3:1, 1:0, 1:3;

FbŠ Bohemians – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 6:5pn
branky: 20. Kateřina Fousová, 25. Lucie Veselá, 32. Klára Minářová, 33. Gabriela Vaníčková, 44. Kateřina Strnadová, N Kateřina Fousová – 5. Eliška Chudá, 9. Kristýna Lechnerová, 42. Karolína Suchá, 58. Magdaléna Plášková, 58. Vanessa Rebecca Keprtová; rozhodčí: Barbora Beranová – Lucie Hejnová; vyloučení: 2:1; využití: 0:1; diváků: 65; zásahy brankářů: Martina Franková 52 – Jana Christianová 38; po třetinách: 1:2, 3:0, 1:3, 0:0;

KM automatik FBK Jičín – Panthers Praha 9:8p
branky: 28. Leona Müllerová, 32. Leona Müllerová, 33. Tereza Syslová, 39. Leona Müllerová, 56. Zuzana Svobodová, 58. Gabriela Žůrková, 58. Gabriela Žůrková, 60. Tereza Syslová, 63. Andrea Satýnková – 5. Agáta Saffertová, 30. Kateřina Vránová, 34. Markéta Žbánková, 41. Lenka Faltusová, 49. Markéta Valešová, 52. Anna Bartušková, 54. Markéta Valešová, 56. Lenka Faltusová; rozhodčí: David Rousek – Ondřej Sochůrek; vyloučení: 2:1; využití: 0:0; diváků: 60; zásahy brankářů: Alena Vokatá 27 – Kateřina Macounová 31; po třetinách: 0:1, 4:2, 4:5, 1:0;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Hugo napsal:

    Ty kola po MS jasně ukázaly, jak byla chyba od repre trenéra ignorovat hráčky Vítkovic.

  • dudacek napsal:

    Jaký prosím tě, Ďuríkovou, Ferenčíkovou a Buczek?
    Jinak neblázni Husa ani Plánková na to nemaj

    • Hugo napsal:

      Na základě čeho na to nemají? Hůř než dosavadní repre by určitě nezahrály. Kromě toho výborné statistiky mají další mladé hráčky jako Staňková či Maroszová. Super hrají i třeba Seevaldová nebo Cholinská.

      • Petr 2 napsal:

        Určitě to není jen o statistikách. Nicméně pokud nějaké změny, tak ne za Keprtovou, Havlíčkovou a Trojánkovou, které turnaj odehrály velmi dobře, ale za některé hráčky ze zahraničí. Uvidíme, kdo v dalším období povede ženskou repre. Za mne by to chtělo změnu, větší podíl bývalých juniorek a menší podíl švýcarských legionářek.

  • dudacek napsal:

    Ty děvčata co jsem jmenoval na to nemají na základě toho co předvedly když dostaly šanci a ty ostatní asi ne, liga snad dobrý, ale pak v repre než se otočí, tak želvy frnk.
    A Petr 2 jmenuj, jaké legionářky?

    • Petr 2 napsal:

      Koníčková – pomalá a chybující
      Šupáková – tady mám dilema, v tandemu s Koníčkovou nepřesvědčivá, ale jen můj subjektivní pocit
      Jiráková – statická, chybující, takto se moderní florbal nehraje (tu bych sice asi také nominoval, ale výkony mne nepřesvědčila)
      Kotzurová – pomalá, neefektivní

    • Hugo napsal:

      A kdy dostaly tu šanci?

  • dudacek napsal:

    Ty to teda sleduješ HUGO

    • Hugo napsal:

      Jedno EFT, kde se o nic nehraje a kde rozhodně nebyly horší než polovina mančaftu. A to se bavíte o Huskove s Plankovou. A co Stankova, Cholinska, nebo strelkyne Maroszova a Seevaldova.

  • henry napsal:

    S Petrem 2 asi souhlasím, Jiráková dlouho nehrála soutěžní zápas a MS se jí nepovedlo asi jak by si představovala.

  • Jakub napsal:

    Souhkas s Petrem 2 i s Hugem, nerikam, ze hracky zplne vyhorely ale nektere vazne nemely na MS co delat. Ale i naproti tomu nekteri napisou tym byl dobry….
    Jen k tomu to kolu videl neldo bohemku s chidovem?? Dle statistik dobra kanonada pomal 100 strel , a jen 10 branek???

  • Jakub napsal:

    Omluva za preklepy , nekdy technika blbne😄

Napsat komentář

*