26. 1. 2012 Extraliga žen (6) KOMENTÁŘŮ

Vobořilová s Beránkovou: Třetí místo neřešíme, hlavní je dobře se připravit na play off

 



Chodov ukázal také během letošního druhého extraligového víkendu zvýšenou formu a po Herbadentu to tentokrát odnesly Vítkovice. Ty naopak postupně ztrácejí vybudovaný náskok na 3. pozici, na kterou už si právě Chodov může začít pomalu brousit zuby. Nicméně, jak se shodly vítkovická Veronika Vobořilová s Petrou Beránkovou z Chodova, oba celky se musejí soustředit především na svou vlastní hru.

Vítkovice za sebou mají rozporuplný víkend. Vysokou výhru nad ELITE 9:1 zastínil kolaps na konci utkání s Chodovem, který stál Ostravanky 2 body. „Přestože ELITE mělo šancí dost, nevyužilo je a my jsme s klidem přidávaly další branky. V neděli to byl zápas se vším všudy, hrálo se nahoru dolů a padal jeden gól za druhým,“ porovnala obránkyně Vítkovic Veronika Vobořilová. Jako problém viděla standardní situace soupeře. „Vystřídáme, jdeme na hřiště, říkáme si, kdo co udělá, jak situaci bránit. A když nastane, obdržíme z ní branku,“ nechápala.

Nedělní zápas se pro Chodov dlouho vyvíjel špatně, zabral až v posledních minutách. „Změnil se systém a začaly jsme naplňovat pokyny trenérů,“ pochvalovala si útočnice Petra Beránková, která zaznamenala úctyhodných 7 bodů, podílela se na všech gólech svého týmu za 65 minut zápasu! „Myslím, že oproti sobotě nikoho nenapadlo, že to Chodov vzdá, ať je dokonce 5 minut, nebo 10,“ vyvrátila Vobořilová, že by Vítkovice Chodov odepsaly.

Leckoho by napadlo, jestli se Ostravanky nebály, že je soupeř po pár sekundách prodloužení lidově řečeno „nedorazí“, Vobořilová si to ale nepřipouštěla. „Určitě jsem se nebála, ale neříkám, že jsem nebyla nervózní. Dostaly jsme soupeře zase zpátky do hry a bylo na nás ukázat odolnost a sílu, nevzdat to a zkusit ještě něco udělat s výsledkem,“ vyložila své pocity.

Utkání nakonec dospělo k samostatným nájezdům, pří kterých měl šťastnější ruku na volbu hráček chodovský kouč Ondřej Neuman a jeho tým tak další výhrou potvrdil svůj vzestup. „Na začátku sezony jsme si musely sednout, přeci jen přišlo mnoho nových holek, teď už se blíží play off a naše hra se neustále zlepšuje,“ porovnávala Petra Beránková.

Chodov ještě nezavrhl myšlenku na 3. místo, z nějž si kluby ještě budou volit přijatelné soupeře pro play off. Podle Beránkové ale tak moc důležité není. „Třetí, nebo čtvrté místo nás v tuto chvíli moc nezajímá, v prvé řadě se musíme na play off kvalitně připravit,“ uvědomuje si, a proto se s týmem snaží soustředit se vždy na jednotlivé utkání. „Tabulku a ostatní věci s ní spojené neřešíme,“ zakončila Beránková, pro kterou to byl nejpovedenější zápas po návratu po zdravotní pauze.

Třetí místo by naopak mohly opustit Vítkovice, pro které je prohra s Chodovem už druhou důležitou ztrátou v tomto roce. „Je teď pouze na nás, jak se s tím popereme. Nemůžeme se ohlížet na soupeře, musíme se soustředit jen na sebe, na své výkony,“ věděla Vobořilová moc dobře. „Pro nás je hlavní poučit se z chyb, které jsme udělaly, přebrat si je v hlavě a zapracovat na nich,“ zakončila obránkyně s tím, že pokud to v Ostravě dokáží, je jedno, jestli skončí na 3., či 4. místě.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • florbal napsal:

    Na třetí místo si víc jak Chodov brousí zuby Liberec;)

  • Vojtěch napsal:

    Protože jsem fanda Chodova,možná až nekritickej,tak mne závěr zápasu s Vítkovicemi úplně strhl a naplnil hrdostí na tým, který se stal týmem mého srdce. Bylo to úchvatné a chodovským holkám za neutuchající bojovnost a maximální nasazení patří velký dík. Létaly po hřišti jako rozzuřené tygřice chránící mláďata. Jako fanoušek jsem si to maximálně užíval.
    Vojta

    • fanda napsal:

      já jsem Vojto také velký fanda Chodova ale nelíbí se mi jak se hlavní trenér vykašlal na holky z „B“ mančaftu a nechal je v tom plavat no vždyť je to jen I. liga a tam se moc nezviditelní

      • Vojtěch napsal:

        Zdravím Tě, kolego. Situaci v „B“ týmu nejsem schopen posoudit, nic konkrétního o ní nevím. Snad pan Neumann ví, co dělá, ostatně současný vzestup Chodova je i jeho zásluhou. V utkání s Vítkovicemi jsem si v posledních minutách pečlivě všímal, jak s týmem pracuje, a i to je docela zážitek. Jinak se už těším na utkání s Jihlavou a Bohemians. Krom jiného proto, že Bohemka je – pokud mi něco zásadního neuteklo – bývalým týmem Jany Vojáčkové. Mám z chodovských holek radost, jsou takovým milým a příjemným osvěženíčkem. Doufám, že to takhle vidíš i Ty. Vojta

  • Maras napsal:

    Fando: Já tady nikdy nepíšu! Ale teď už musím, nelíbí se mi jak se stále navážíš do naše práce. Jestli něco k tomu máš tak za námi zastav a můžeme si o tom popovídat. A ještě jedna věc nestyď se podepsat. Doufám jestli ti něco tak strašně vadí tak si to přijdeš ujasnit a když ne tak to nech ležet!
    S pozdravem Muras

    • fanda napsal:

      Beru to na vědomí, proti vaší práci nic nemám jen se mi nelíbí to co jsem zde už několikrát napsal a nezlob, že v sobě nemám tolik odvahy abych se představil ale má k tomu své důvody a přeji vám úspěšnou hru až do finále.

Napsat komentář

*