Pražské derby mezi Chodovem a Tatranem je šlágrem víkendu. Foto: Matěj Pašek, Florbal Chodov Pražské derby mezi Chodovem a Tatranem je šlágrem víkendu. Foto: Matěj Pašek, Florbal Chodov
22. 1. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Dva souboje. O medaile mezi Tatranem a Chodovem, o play off mezi Startem a Jičínem

 



Pět utkání je na programu o tomto víkendu v rámci Extraligy žen. A že bude o co bojovat. V neděli se v přímém souboji o umístění na 2. až 4. místě utká Tatran Střešovice s Chodovem, na výsledek tohoto duelu budou jistě netrpělivě čekat v Ostravě. O postup do play off se pak v přímém souboji utká Start98 s Jičínem, oba týmy dělí čtyři body. Zápas mezi Olomoucí a Vítkovice se odehraje v náhradním termínu.

Program 19. kola Extraligy žen:

FbŠ Bohemians – K1 Florbal Židenice
Sobota, 16.00, SH Dolní Břežany
Oba týmy mají své pozice dané. Židenice čeká boj o udržení, Bohemians si zahrají play off. Oba týmy mohou v utkání testovat, projevit by se měla větší kvalita na straně Bohemians.  
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

PSN Tatran Střešovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Neděle, 15.00, Sportovní centrum Řepy
V pražském derby jde Chodovu o udržení druhé příčky, v čemž je mu Tatran nejvážnějším soupeřem dle zbývajícího rozpisu. Svěřenkyně Michaely Marešové jistě nevzdaly boj ani o medailové pozice, k tomu ale potřebují Chodov porazit, aby se případně rozhodovalo až v posledním kole a při souboji s Ostravou. Velmi zajímavý duel.
Tip Florbal.cz: Výhra Tatranu za 2 body

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – MITEL Florbalová akademie MB
Neděle, 16.00, ČPP Aréna Ostrava
Na zaváhání Chodova budou cílit v Ostravě, která ztrácí na Chodov jediný bod a Tatran je pro Chodov papírově nejsilnější soupeř. Proti Mladé Boleslavi by se měla obecně projevit větší kvalita Ostravy.
Tip Florbal.cz: Výhra FBC za 3 body

Bulldogs Brno – Panthers Praha
Neděle, 17.00, SH SportPoint Brno
Pro pražský tým se jedná o utkání, ve kterém by jistě chtěl vyhrát a potvrdit si tak účast v play off. Aktuálně má na Jičín náskok šesti bodů a k tomu odložený zápas k dobru. Bulldogs již ví, že míří do play down a jistě by si rády zvedly náladu povedeným výkonem, nicméně jejich hra v posledních zápasech stagnuje.
Tip Florbal.cz: Výhra Panthers za 3 body

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – KM automatik FBK Jičín
Neděle, 18.00, SH Jižní Město
Velká bitva nakonec. Jičín ztrácí na Start98 na osmém místě tabulky 4 body a pokud chce do play off, tak musí vyhrát. V posledních třech kolech navíc mají oba týmy téměř totožný los, oba se utkají s Vítkovicemi a Židenicemi. V týdnu oznámil Jičín posilu v podobě exolomoucké střelkyně Michaely Kacelové, bude to na Start stačit? Ten v posledních utkáních ukázal, že tabulkově podstatné duely zvládá, navíc má v kapse výhru z prvního vzájemného utkání.
Tip Florbal.cz: Výhra Startu98 za 2 body

Utkání mezi Olomoucí a Vítkovicemi bylo odloženo, o náhradním termínu se jedná. 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*