Marek Michálek na lavičce střešovických juniorek Foto: Tatran Střešovice Marek Michálek na lavičce střešovických juniorek Foto: Tatran Střešovice
24. 1. 2022 Ženský florbal (9) KOMENTÁŘŮ

Potlesk pro Michálka! Tatran nenasadil zkušené juniorky a s Chodovem prohrál. Moment hodný slavného klubu, smekl Neuman

 



Velké sportovní gesto předvedl realizační tým juniorek Tatranu Střešovice. S ohledem na výskyt koronaviru v táboře soupeře mohl v rámci vzájemného utkání 1. ligy juniorek využít znatelně silnější tým, než nakonec Marek Michálek proti vedoucímu týmu soutěže nasadil. Také proto nakonec Tatran prohrál 3:4, avšak jak uvedl sportovní manažer Floorball Group Ondřej Neuman tento zápas poražené vlastně neměl.

Byla to trochu paradoxní situace. Nedělní zápas Extraligy žen mezi Tatranem Střešovice a Chodovem se pro výskyt koronaviru v extraligové sestavě Chodova hrát nemohl, jen o šest hodin později oproti původnímu záměru byl v plánu souboj obou táborů v 1. lize juniorek.

Tu mimochodem Chodov vede, Tatran je na páté pozici. Tatranu se rázem otevřela možnost využít vlastně všechny zkušené florbalistky, které již patří také do extraligového kádru. Marek Michálek tuto možnost ale odmítl, a tak oba celky nastoupily k zápasu v počtu 11+2.

„Vzhledem k situaci, v jaké Chodov je, jsme věděli, že nastoupí s kádrem, který hrál už den předtím v Plzni. Nám se navíc podařilo místo odloženého utkání žen rovněž s Chodovem sehnat na neděli soupeře, a to Florbalovou akademii Mladou Boleslav, kde měly zápasové vytížení všechny juniorky hrající za náš A tým,“ popisuje Marek Michálek.

Přednost tak dal rozvoji. „Nastoupili jsme tak v juniorkách rovněž jen se všemi zdravými hráčkami, povětšinou dorosteneckého věku, pro které měl být tento zápas přínosem pro jejich rozvoj, což se jednoznačně potvrdilo. Prohra nás samozřejmě mrzí, ale snažíme se upřednostňovat rozvoj hráček nad výsledky,“ uvedl Marek Michálek.

Slova respektu měl pro Michálkův krok také sportovní manažer Floorball Group Ondřej Neuman. „Chtěl bych se ještě jednou vrátit k nedělnímu derby našich juniorek na Tatranu. Oba týmy odehrály skvělý zápas se vším všudy. Rád bych ale přidal speciální poděkování a uznání celému Tatranu Střešovice a nejvíce pak Marku Michálkovi a jeho týmu a holkám. Tatran vzhledem k naší covidové situaci v týmu i klubu mohl v těžké bitvě využít výrazně větší počet hráček s mnoha zkušenostmi z Extraligy žen, čímž by skoro jistě získal velkou výhodu a byl by velkým favoritem utkání,“ načal Neuman své poděkování.

„Ale vlastním rozhodnutím toto neudělal, a proto odehrály utkání týmy ve velmi podobném věkovém i zkušenostním rozpětí a byl z toho nádherný vyrovnaný zápas, který má dle mého pouze vítěze a žádné poražené. Velice si tohoto kroku cením a děkuji za něj. Považuji ho za stále vzácnější moment, kdy samotný sport vítězí nad všemi ostatními okolnostmi a ambicemi. Krásný moment hodný slavného klubu slavícího fantastických 30 let!,“ uvedl v prohlášení Chodova.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • AN napsal:

    Je hezký, že dané hráčky nepoužil na nedělním utkání proti Chodovu. Ale v sobotu proti slabšímu soupeři, kde již před utkáním bylo téměř jasné, že vyhrají, všechny hráčky využil a nastoupil v 16+2 proti 10+1. Což na potlesk rozhodně není…

  • Jindra napsal:

    To byli Pantherky ne? Cely tym Extra covid nebo karantena a odlozili si utkání. Zbytek junek Pan Michálek nechal hrat a bylo receno ze at hraji klidne v 8 ze chce hrat za kazdou cenu. Tak pantherky museli jit. Pan Michálek je stín a prach jen stín a prach !!!!

  • MM napsal:

    Hezký, sportovní okamžik.

    Jen tedy i k tomu předchozímu utkání s Panthers, které byly rovněž zasažené covidem, přesto nastoupili v počtu 10+1 a proti nim nastoupil soupeř v počtu 16+2 v plné síle, včetně oněch extraligových hráček, které odehrály celý zápas i za rozhodnutého stavu (na což mají samozřejmě plné právo), jen mi tento článek přijde v tomto kontextu úsměvný.

  • Karel napsal:

    Navic Tatranu hralo 8 juniorek v nedeli odpoledne v Boleslavi extraligu. Takze jedine, za co zaslouzi pochvalu je, ze ty holky nenutili hrat 3 zapasy behem 24 hodin.

  • Luky napsal:

    Když jsem si přečetl ten příspěvek Chodova, tak jsem si řekl, supr gesto, ale když jsem se zahloubal více díky tady příspěvkům, tak je to opravdu úsměvné. Holky nehrály proto, že je potřebovali na ženách a ne že vyšli vstříc Chodovu. Gesto tedy moc nechápu, ale pokud někdo, asi většina, zůstala u přečtení příspěvku, tak všem zatleská za nic a Neuman má jedno velké plus u Tatranu do budoucna.

  • Hezké napsal:

    Hezké, moc hezké.

    Jen mi tedy na tomhle super fair gestu něco hlava nebere. Týmy Chodová i Panthers byly v obdobné situaci – oba několik hráček museli oželet díky covidu. Tým Panthers je v juniorkách rozhodně slabší, než je tým Chodova a přesto pan Michálek postavil to nejsilnější, co má k dispozici, oproti tomu, proti Chodovu, který i oslabený je silnější, než Panthers. Proč? Protože holky pár hodin před tím hrály extraligové utkání? Kdyby byl tak férový, jak se tu píše, tak by to udělal oba dny. Tohle je tak trochu fraška a trapárna. Je to určitě čistě na rozhodnutí realizačního týmu, jaký tým postaví, ale spíš by zasloužili pochvalu týmy Chodova a Panthers, že i oslabení covidem k zápasu nastoupili, i když měli plné právo zápasy odložit, nežli pan Michálek a prázdné gesto.

    • Petr 2 napsal:

      Tady o žádné prázdné gesto nejde. Celé toto není o Michálkovi, ale o osobní vyjádření Neumanna z Chodova, který udělal Michálkovi chvilkovou nevyžádanou popularitu. Je to jen pohled pana Neumanna na chodovské utkání s Tatranem bez znalosti souvislostí z předchozího utkáním Tatranu s Panthers. Nic víc v tom není nutno hledat. Takové události v soupiskách se běžně stávají, není potřeba z toho udělat umělý problém.
      Asi chvályhodný pokus redakce o pozitivní zprávu se utopil v realitě širších souvislostí. Nic prostě není černobílé.

      • Teuton napsal:

        Předposlední věta Vašeho příspěvku mne nadchla. Ta o těch širších souvislostech. Hezky jste to zformuloval.

        • Petr 2 napsal:

          Tak ono je to celé úsměvné, protože vlastně o nic nejde.

          Michálek úplně jako každý jiný trenér určí na zápasy sestavy, po nedělním zápase si to chodovský trenér vyloží po svém a pochvalně se zmíní do on-line zápisu, pana Dannhofera to zaujme a bezelstně napíše pozitivní článek (ty jsou také potřeba) a čtenáři, kteří mají informaci o tatranské sobotní sestavě, nasadí ve svých komentářích psí hlavu trenéru Michálkovi a nepřímo i panu redaktorovi. A máte tu příběh, úplně jinak zamýšlený a jinak ukončený. Takto přesně vznikají dezinformace, disinterpretace a je za tím nedostatek nebo nedostupnost potřebných informací („širší souvislosti“), případně špatný výklad obsahu, byť mohlo původně jít o bohulibý počin.

Napsat komentář

*