Legendární švédská útočnice Anna Wijk ukončila kariéru. Foto: Flickr IFF
1. 2. 2022 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Tohle je opravdový konec: švédská legenda Anna Wijk ukončila kariéru. Budoucnost? Hodně golfu, směje se

 



Kariéra Anny Wijk je u konce. Legendární švédská florbalistka to v pondělí oznámila prostřednictvím svého Instagramu, čímž také vyvrátila spekulace, že se pro zbytek sezony upíše kterémukoliv týmu, potažmo, že pomůže trapící se Moře. Jak sama Anna Wijk přiznala, nyní se dá její konec považovat za definitivní, přednost dostane soukromý život, syn a přátelé.

Dlouho se zdálo, že konec kariéry bude v podání švédské legendy nekonečným příběhem. Zcela otevřeně mluvila o tom, že skončí po sezoně 2019/2020, nakonec se ale nechala přemluvit a do dalšího ročníku nastoupila v barvách Storvrety. Stihla ale pouze pět utkání, poté její anabázi utnul COVID.

Bylo tak symbolické, že se nakonec rozloučila dalšími čtyřmi zápasy v Moře, v době, kdy se ostatní švédské florbalové soutěže nehrály. Mora a Anna Wijk, to je totiž spojení, které ve své době opanovalo florbalový svět. Během deseti společných let Wijk získala jeden titul, šest stříbrných a tři bronzové medaile. Do toho má doma další stříbro a bronz s IKSU, šestkrát se také stala mistryní světa.

Loni v srpnu se stala matkou syna Colina, loňské domácí mistrovství světa žen pak strávila jako expertka televize SVT. Právě ta v pondělí informovala jako první, že Wijk ukončí kariéru a žádný další florbalový zápas již nepřidá, byť nabídek prý měla hned několik.

„Měla jsem to v sobě už dlouho, ale finální rozhodnutí padlo minulý týden. Tehdy jsem to sdělila také v Moře, což bylo hodně emotivní. Lidé v tomto oddíle pro mě hodně znamenají a společně jsme ušli pořádný kus cesty,“ okomentovala svoje rozhodnutí.

„Nyní se budu soustředit na přátele a rodinu. Samozřejmě, že život bez florbalu bude prázdný, ale ráda trénuji, takže v budoucnu se dá očekávat hodně golfu a jízdy na padleboardu,“ říká o své budoucnosti.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*