Gabriela Žůrková má naději, že si v sezoně ještě zahraje. Foto: Otakar Prášek - Florbal Chdoov
17. 2. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Zvrat u Žůrkové: Krček není zlomený, hrát by mohla za dva týdny. Myslím, že se ještě ukážu, směje se

 



U zdravotního stavu zraněné kapitánky a hrající trenérky Jičína Gabriely Žůrkové nastal velký zvrat. Čtvrteční CT vyšetření poraněné kosti, podle kterého se měl odvíjet další postup a případná operace, totiž na rozdíl od prvotního rentgenového vyšetření nepotvrdil zlomeninu krčku, pouze jeho pohmoždění. Žůrková by tak mohla být zpět na hřišti už za dva týdny.

Konec Gabriely Žůrkové na pozici hráčky v této sezoně se měl od soboty, kdy došlo k jejímu nešťastnému zranění, za hotovou věc. Ve čtvrtek ale bylo vše jinak. „Je to dost zásadní aktualizace. Po čtvrtečním sezení, na kterém doktoři vyhodnotili CT snímek kosti, je vše v pořádku. Na rentgenu sice byla vidět zlomenina, ale CT je přesnější a bylo vidět, že kost porušena není, je jen pohmožděná, takže by to mělo být v pohodě,“ hlásila Žůrková nadšeně do světa.

Čtvrteční oběd si tak už mohla dát s vědomím, že se možná v sezoně ještě na hřišti objeví. „Příští týden mám další kontrolu otoků a hematomů. Pokud vše dobře dopadne, tak si myslím, že se ještě ukážu,“ směje se.

Teoreticky by tak mohla přijít jen o konec základní části, ve kterém už ale Jičínu o nic nejde. „Podle doktora bych mohla začít hrát za týden až dva, od příštího týdne mohu zatěžovat nohu podle bolesti, takže uvidíme,“ uzavírá Gabriela Žůrková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*