Hráčky Startu se mohly radovat z důležitého vítězství. Foto: Start98 Kunratice Hráčky Startu se mohly radovat z důležitého vítězství. Foto: Start98 Kunratice
19. 2. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: Chodov má druhé místo ve svých rukou, pražské týmy ještě bojují o sedmé místo

 



V základní části Extraligy žen zbývá vyřešit jednu podstatnou otázku, a sice to, kdo skončí na druhém místě. Ve svých rukou má situaci Chodov, kterému stačí jakkoliv porazit Panthers, navíc hraje až jako úplně poslední, proto bude vědět, jestli ostravské FBC uspělo proti Tatranu Střešovice. O sedmé místo ještě bojují celky Start98 a Panthers.

Program 22. kola Extraligy žen

FbŠ Bohemians – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 13.15, SH Dolní Břežany

Moderní hala v Dolních Břežanech bude hostit souboj Bohemians s Vítkovic, který by mohl nabídnout ofenzivní a na obou stranách relativně otevřený duel. Oba týmy se již v klidu mohou připravovat na play off, bude tedy zajímavé sledovat, jak přistoupí ke vzájemnému duelu a jestli například neuvidíme nějaké speciální záležitosti právě směrem do play off.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic za 3 body

FBS Olomouc – FAT PIPE Tigers Start98 Kunratice
Sobota, 13.30, SH Čajkaréna Olomouc
Start98 a Panthers ještě na dálku bojují o sedmé místo v extraligové tabulce. Olomouc může jít do zápasu povzbuzena výhrou nad Bohemians, Start98 má zase již několik zápasů jistotu postupu do play off. Na palubovce Čajkarény by se každopádně mohlo odehrát zajímavé utkání s vysokým počtem branek.
Tip Florbal.cz: Výhra Olomouce za 3 body

MITEL Florbalová akademie MB – Bulldogs Brno
Sobota, 16.00, Nová MSH Mladá Boleslav

Souboj dvou týmů, které již mají jistotu play down, přesto je v určitém smyslu velmi zajímavý. Především co do ambic obou týmů na udržení se v soutěži. Bude tak zajímavé sledovat, který ze dvou týmů, kterým se úplně nedaří, dosáhne na výhru a pozitivně se naladí před bojem o udržení.
Tip Florbal.cz: Výhra Boleslavi za 3 body

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – PSN Tatran Střešovice
Sobota, 17.00, ČPP Aréna Ostrava

FBC bude chtít zvítězit, aby jednak získalo sebevědomí, za druhé, aby alespoň vytvořilo tlak na Chodov. Druhá příčka v základní totiž znamená jistotu, že se případně v semifinále vyhnete Vítkovicím, které loni překvapily a stran veřejného mínění ukázaly na ostravského soupeře v boji o Superfinále. Přesto je situace FBC složitá a nemá ji ve svých rukách.
Tip Florbal.cz: Výhra FBC za 2 body

K1 Florbal Židenice – KM automatik FBK Jičín
Neděle, 15.00, MSH Vodova Brno

Druhý souboj týmů v tomto kole, které budou hrát také o udržení. Jičín se bude muset obejít bez hráčské pomoci trenérky Gabriely Žůrkové, což by mohlo být klíčové. Oba týmy vědí, že ve vzájemném utkání vlastně o nic nejde, mohou jej pojmout jako cílenou přípravu na play down.
Tip Florbal.cz: Výhra Židenic za 3 body

Panthers Praha – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Neděle, 15.30, SH ZŠ Rudná

Karty jsou rozdány jasně, pokud FBC Ostrava porazí Tatran Střešovice, rozhodne se v tomto utkání o týmu, který se umístí na druhém místě a bude mít výhodu domácího prostředí pro play off. Kvalita Chodova je navíc obecně vyšší než u Panthers, které neprožívají optimální sezonu. Chodov by tak měl zvítězit, okolnostem navzdory.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*