Barbora Husková se zaskvěla fair play gestem. Foto: Lukáš Zetek - Florbal Vítkovice
20. 2. 2022 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Fair play Huskové: Místo gólu přiznala hru na zemi a šla za katr. Naprosto přirozená věc, říká

 



Něco takového se vidí málokdy. Vítkovická útočnice Barbora Husková totiž na začátku 53. minuty sama přiznala, že desátou branku svého týmu proti Bohemians vstřelila jen díky hře na zemi. Rozhodčí tak branku nakonec neuznali a po chvilkové diskusi, za úsměvů všech zúčastněných, Huskovou správně vyloučili na dvě minuty. Byla to pro mě naprosto přirozená věc, říká útočnice ke svému gestu.

Utkání se pro Vítkovice ve třetí části nevyvíjelo úplně optimálně, o to je gesto fair play od Huskové cennější.

Vítkovice v té době vedly o čtyři branky, 23 sekund před inkriminovanou situací snížila Pálková, následovala akce, při které se Husková prodrala do zakončení pravého mantinelu, ale při pokusu o dorážku byla zablokována Divišovou, což ji ale nebránilo v tom, aby vkleče míček přeci jen dopravila za Karolínu Červovou.

Z videa je patrné, že uznanou branku příliš neslaví a okamžitě míří za rozhodčími, kterým v průběhu opakovaného záznamu vysvětluje, že měla obě kolena na zemi.

Ti tak branku odvolají, což uklidní hostujícího trenéra Michala Jedličku, který ale už s širokým úsměvem upozorňuje na to, že pro útočnici Vítkovic by měl následovat dvouminutový trest. To se pak také po krátké diskusi rozhodčích Jiřího Jelínka a Josefa Libecajta s kapitánkami Adélou Bočanovou a Denisou Ferenčíkovou stane.

Podle Barbory Huskové šlo o přirozenou reakci. „Byla to pro mě naprosto přirozená věc. Celá hala viděla, že je to jasná hra na zemi,“ řekla útočnice Florbal.cz. V zápase tak zůstala s bilancí jedné vstřelené branky, vyloučena byla podruhé. Utkání Vítkovice vyhrály poměrem 11:5.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Hugo napsal:

    Autorovi chybí zmínka, že rozhodčí, mimochodem v tom zápase velmi nepřesní, tu branku suverénně uznali a nebýt inzervence Huskové, tak asi platila.

  • PJ napsal:

    Jsem si jist, že by to bylo stejně přirozené ve stejné minutě za stavu 2:3. Ne, kecám, jsem si jist, že by to tak úplně přirozené nebylo.

Napsat komentář

*