FBC Ostrava a Bohemians čeká vzájemné čtvrtfinále. Foto: Flickr FBC Ostrava
20. 2. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

VOLBA SOUPEŘEK: Vítkovice míří do Olomouce, Bohemians jdou na FBC. Dvě pražská derby

 



Extraliga žen zná čtvrtfinálové dvojice v tomto ročníku. Vítězky základní části z Vítkovic se opět utkají s Olomoucí, druhý Chodov pak zvolil pražské derby s Panthers. Ve velmi zajímavou se profiluje série mezi FBC Ostrava a Bohemians, čtvrtou dvojici utvoří Tatran se Startem98.

1. SC TEMPISH Vítkovice (1.) – FBS Olomouc (6.)
Vzájemné výsledky v sezoně: 11:1 ; 12:2 a 9:1 (čtvrtfinále Poháru Českého florbalu)
Stejná dvojice jako v minulém ročníku. Mistryně z Vítkovic se na začátku play off opět utkají s Olomoucí a vyzvou tak jediného možného soupeře, který není z Prahy. Teprve jejich páté extraligové vzájemné střetnutí by se přitom mělo odehrát na domácí půdě Olomouce, která se při odloženém zápase domácího prostředí dobrovolně vzdala a přijela odehrát zápas na Dubinu.

FAT PIPE FLORBAL CHDOOV (2.) – Panthers Praha (8.)
Vzájemné výsledky v sezoně: 9:6 ; 21:0
Chodov se loni utkal s Bohemians, letos padla volba na Panthers Praha, tedy soupeře, kterého v předvečer volby porazil spektakulárním skóre 21:0. Pro Panthers to není po odchodu dvojice Nela Havlíková – Veronika Zittová optimální sezona, týmu rozhodně nepřidala ani absence Kristýny Horňákové pro zranění. Je otázkou, s čím půjdou svěřenkyně dua Skazko – Jenšík do play off.

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava (3.) – FbŠ Bohemians (5.)
Vzájemné výsledky v sezoně: 5:4pp ; 6:4
FBC mělo jistotu, že se po roce opět neutká s Panthers, na výběr mělo mezi Startem98 a Bohemians. Zvolilo Bohemians, ačkoliv s nimi v sezoně ztratilo, z Dolních Břežan si totiž za výhru 5:4 v prodloužení odvezlo pouze dva body. Pokud by nějaká série měla převzít nástupnictví skvělé loňské čtvrtfinálové série mezi Tatranem a Židenicemi, rýsuje se taková zápletka právě zde.

PSN Tatran Střešovice (4.) – FATPIPE Tigers Start98 Kunratice (7.)
Vzájemné výsledky v sezoně: 5:2 ; 7:4
Loňská čtvrtfinálová série mezi Tatranem a Židenicemi byla jednou z ozdob play off, uvidíme, jaké ambice bude mít série mezi Tatranem a Startem98. Tatran je favoritem, když oba vzájemné zápasy v sezoně skončily poměrně přijatelnou třígólovou výhrou Tatranu. Taran neprožil optimální konec základní části, jak se mu povede v play off?


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*