Florbalistky BLACK ANGELS jsou ve finále 1. ligy žen. Foto: Black Angels Florbalistky BLACK ANGELS jsou ve finále 1. ligy žen. Foto: Black Angels
21. 3. 2022 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Finále 1. ligy žen obstará Liberec a Black Angels pod vedením Anet Jarolímové

 



První liga žen zná své finalistky. O přímý postup do Extraligy žen se utkají dva týmy ze západní divize, a to Liberec a Black Angels. Rozhodly o tom jejich semifinálové výhry nad Třincem v případě Liberce a nad Prague Tigers v případě Black Angels.

Východní divizi 1. ligy žen ovládly florbalistky Třince, které před sezonou posílila Veronika Enenkelová. Dlouholetá opora Vítkovic se okamžitě stala tahounkou slezského týmu, jenže ten v semifinále padl s Libercem dvakrát poměrem 7:8, když doma ztratil vedení 4:1 respektive 5:2 O den později pak nenavázaly na úspěšný vstup do zápasu a i když dokázaly vyrovnat ze stavu 3:6, tak nakonec se podruhé radoval Liberec.

Liberec skončil v Západní divizi na 3. místě, ve finále vyzve 4. tým základní části Black Angels, který vede Anet Jarolímová. Andělský tým si poradil poměrem 6:4 a 8:5 s celkem Prague Tigers. Zajímavostí je, že za tento tým odehrála sezonu hlavní trenérka Bohemians Dominika Steinbachová.

Liberec a Black Angels se tak utkají o přímý postup do Extraligy žen ve finálové sérii, která je na programu 2. a 3. dubna, případné třetí rozhodující finále by se hrálo v Liberci 6. dubna.

Vítěz této série postoupí přímo do Extraligy žen, ve které nahradí jeden z týmů ve druhém kole play down, tedy Židenice anebo Bulldogs Brno. Poraženého finalistu čeká baráž s vítězem 2. kola play down.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*