Pardubické týmy se chtějí spojit. Foto: Sokoli Pardubice Pardubické týmy se chtějí spojit. Foto: Sokoli Pardubice
27. 5. 2022 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Jeden silný oddíl v Pardubicích. Superligoví Sokolové se spojují s HAGOU. Dává to smysl, hlásí

 



V Pardubicích by měl před sezonou 2023/2024 vzniknout jeden velký a silný florbalový oddíl. O svém spojení jsou totiž přesvědčeni jak u superligových Sokolů, tak v dalším týmu HAGA. Podle vyjádření Sokolů se jednalo o několikaměsíční jednání vedení obou oddílů.

Pardubická HAGA má podle údajů Českého florbalu celkem 255 členů, mužský A-tým hraje Regionální ligu mužů, ženy pak 2. ligu. Disponuje devíti mládežnickými týmy. Zabývá se také kurzy gymnastiky.

„S vedením HAGY jsme se poprvé sešli ohledně myšlenky spojení našich sil téměř před rokem. Od té doby se naše jednání posunula a nyní jsme všichni ve shodě, že chceme v Pardubicích vytvořit jeden velký florbalový klub. V příští sezoně bychom měli začít spolupracovat výrazně intenzivněji a postupně míchat některé tréninky a tréninkové skupiny. Čekají nás samozřejmě ještě další jednání, nicméně pokud vše půjde podle plánu, tak bychom chtěli všechny kroky směřovat k tomu, že dojde ke kompletnímu spojení obou klubů od sezony 2023/2024,“ uvedl v tiskovém prohlášení generální manažer SOKOLŮ Martin Zozulák.

„Snažíme se na věci dívat s nadhledem a v maximální možné míře podporovat rozvoj florbalu v Pardubicích, a proto nám spojení se superligovými SOKOLY dává jednoznačně smysl. Jsme přesvědčeni, že společně dokážeme florbal v Pardubicích posunout zas o kousek dál, například ve vybudování kvalitní ženské složky, která v našem regionu dlouhodobě chybí. Sokoli vnímáme jako klub se jménem celostátního dosahu, s historií a kvalitním zázemím.” doplňuje předseda HAGY Miroslav Zajíček.

Příští sezona by pro oba týmy měla být poznávací, k fúzi by mělo dojít před sezonou 2023/2024.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*