Tereza Urbánková společně s Denisou Kotzurovou opouštějí Malmö. Foto: Malmö FBC Tereza Urbánková v barvách Malmö Foto: Malmö FBC
21. 7. 2022 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Velmi ceněná spoluhráčka. V Malmö si Urbánkové cení, ta bude pokračovat v růžovém

 



Spojení Terezy Urbánkové a Malmö neskončilo. Zkušená česká florbalistka a bývalá česká reprezentantka se nakonec rozhodla přidat v růžových barvách ještě jednu sezonu, vliv mělo především její civilní zaměstnání, díky kterému se nebude stěhovat z Malmö.

O budoucnosti Terezy Urbánkové se čile spekulovalo, ve švédských médiích se dokonce na chvíli objevilo, že pokračovat Malmö nebude, což převzal také Florbal.cz.

To konečně Malmö v tiskové zprávě také přiznává, nicméně velký  projekt, kterého se měla Urbánková účastnit, se nakonec odložil.

„Jsem šťastná za rozhodnutí pokračovat s hraním florbalu. Není snadné ukončit svou florbalovou kariéru a navrch za sebou nechat všechny své spoluhráčky, které mi za ty roky přirostly k srdci. Dokud budu žít v Malmö a s vědomím toho, že před novou pracovní výzvou zbývá ještě pár měsíců, chci naplnit svůj čas s lidmi, které mám ráda. Těším se na to, že společně prožijeme každý moment následující sezony, bez ohledu na to, jaká bude moje role v týmu,“ uvedla v tiskové zprávě Malmö.

Nemusí se přitom nakonec jednat o poslední sezonu kariéry. „Záleží na mé práci. Dokud jsem v Malmö, tak jsem součástí týmu,“ odpověděla na dotaz Florbal.cz.

„Kromě toho, že Tereza je šikovnou a zkušenou florbalistkou, je také vysoce ceněnou spoluhráčkou. S určitou dávkou smutku jsme ji tedy vyřadili z kádru, kvůli její pracovní situaci, ale nové pracovní možnosti znamenají, že Tereza zůstane v Malmö, a tak bylo našim cílem, aby pokračovala. Její role na hřišti i mimo něj je velmi důležitá a má konkrétní roli ve vytváření týmového ducha,“ řekla na adresu Urbánkové manažerka týmu Jessica Jensen.

Tereza Urbánková bude v Malmö působit společně s Kristýnou Lechnerovou.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*