Mistrovství světa juniorek 2022 hostí polské Katowice. Foto: IFF Mistrovství světa juniorek 2022 hostí polské Katowice. Foto: IFF
30. 8. 2022 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Katowice otevírají brány světového šampionátu juniorek. Česko zahajuje zápasem se Slovenskem

 



Juniorky se opět dočkají. Jejich šampionát se opět odložil, opět změnil destinaci, ale téměř přesně po roce se opět odehraje. Tentokráte jej nebude hostit švédská Uppsala, ale polské Katowice. Znovu se ale potkají v základní skupině se Slovenskem a Švédskem. Kam to nyní dotáhnou?

Opět po roce je tady šampionát juniorek. Znovu byl odložený a opět se odehraje jinde, když exotický Nový Zéland nahradily polské Katowice, na druhou stranu je to (mnohem) blíže pro české fanoušky a také Ti polští umí vytvořit na florbale skvělou atmosféru. 1500 míst k sezení bude v hale zřejmě zaplněných.

Češky čeká v základní skupině Slovensko, se kterým ve středu turnaj zahájí, následně pak Švédsko naposledy Norsko. Na poslední chvíli se do B-divize dostalo Rakousko, které nahradilo Singapur.

V nominaci jsou čtyři medailistky z posledního šampionátu v Uppsale: Kristýna Lechnerová, Markéta Lenfeldová, Kateřina Vachudová a Vendula Maroszová, která tým povede jako kapitánka, překvapením nominace je pak patnáctiletá Karolína Klubalová z Liberce.

Hlavní trenér Tomáš Martiník sympaticky hovoří o útoku na finále. „„Naše cíle pro letošní šampionát budou podobné těm minulým – medailové a finálové. Na dvou posledních mistrovstvích se nám nepodařilo překročit semifinálový práh, a ač dvě získané bronzové medaile jsou velmi dobrým úspěchem, tak všichni cítíme, že by to tentokráte chtělo ještě něco navíc,“ uvedl v tiskové zprávě k nominaci na šampionát.

Nominace České republiky na Mistrovství světa juniorek v Katowicích
Brankářky:
Hana Kuchařová (BLACK ANGELS) a Monika Šolleová (Tatran Střešovice).

Obránkyně: Kristýna Lechnerová (Malmö FBC / Švédsko), Markéta Lenfeldová a Tereza Matýsková (obě Vítkovice), Michaela Mechlová, Kateřina Vachudová (obě Tatran Střešovice), Karolína Sigmundová (Olomouc) a Sofie Skalíková (Chodov).

Útočnice: Anna Brucháčková (Bulldogs Brno), Karolína Klubalová (Liberec), Radka Korbelářová, Simona Korbelářová (obě Tatran Střešovice), Vendula Maroszová ( Vítkovice), Karolína Mezerová (FbŠ Bohemians), Eva Řeháková (FBS Olomouc), Emilie Skalíková a Karolína Janatková (Florbal Chodov), Adriana Středulová (FBC Ostrava) a Kristina Zlatníková (Start98 Kunratice).

Poznámka autora: Oddílová příslušnost je uvedena dle kmenových oddílů hráček

Program českého týmu na šampionátu
31. 8. 2022 – 16:00 – Česko vs. Slovensko – VIDEO
1. 9. 2022 – 13:00 – Česko vs. Švédsko – VIDEO
2. 9. 2022 – 16:00 – Česko vs. Norsko – VIDEO


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*