Vendula Maroszová zapsala proti Švédsku branku. Foto: Karolina Sommer, IFF Vendula Maroszová zapsala proti Švédsku branku. Foto: Karolina Sommer, IFF
1. 9. 2022 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Nemáme se za co stydět, na pátek je třeba nastavit hlavu, říká kapitánka juniorek Maroszová

 



Vedly 2:0 a zdálo se, že míří za třetí porážkou Švédska v řadě. Jenže české juniorky nakonec své druhé utkání na světovém šampionátu v Katowicích prohrály 3:4. Kapitánka týmu Vendula Maroszová jej přesto hodně pozitivně a v hlavě již spřádala plány na utkání proti Norsku.

Dlouho vedly, nakonec ale české juniorky opustily halu bez bodového zisku. „Ačkoliv jsme prohráli, tak celý zápas hodnotím hodně pozitivně. Nicméně příští zápas musíme hrát celých šedesát minut, nikoliv jenom jednu nebo dvě třetiny, protože proti takovým soupeřům jako Švédkám a v takových zápasech, jako je mistrovství světa, je potřeba hrát celých šedesát minut. Jakýkoliv výpadek vás pak může stát výsledek,“ hodnotila česká útočnice utkání.

Hattrickem se ve švédském dresu blýskla útočnice Hanna Nordstrand. „Řekli jsme si, jaké mají silné osobnosti, ale spíše jsme se připravovali na ně komplexně, jako na tým. Protože pokud jako celá lajna uděláme to, co máme, tak se také ony nedostanou moc ke slovu,“ popisovala.

Kde se podle ní utkání zlomilo? „Myslím si, že Švédky si věří od začátku, tím jsou obecně známé. Spíše bych řekla, že šlo o branku na 4:2, kdy nám odskočily na dvě branky a proti Švédku už se pak špatně dotahuje i jednogólová ztráta, natož pak dvougólová. Ale myslím si, že jsme zabojovaly až do konce a nemáme se za co stydět,“ snažila se myslet pozitivně.

Nyní čeká juniorky poslední skupinové utkání proti Norsku, které zaskočilo Slovensko a remizovalo s ním 5:5.  Jak se na něj připravit? „Asi tak, jako na všechny ostatní soupeře. Musíme si pořádně odpočinout a najíst se. Nějak si zhodnotit dnešní duel a pomalu už si nastavit hlavu na zítřek, protože nás čeká náročný a důležitý zápas, který musíme vyhrát a určitě vyhrajeme!“ slíbila kapitánka českého národního týmu Vendula Maroszová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*