Nelly Baumgarten. Foto: FBS Olomouc Nelly Baumgarten. Foto: FBS Olomouc
9. 9. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Finská posila pro Olomouc. Česko je jiné než Finsko, to se mi líbí, hlásí Nelly Baumgartner

 



Zajímavou posilu hlásí florbalistky Olomouce. Do nové sezony totiž vstoupí s finskou florbalistkou Nely Baumgartner, která na Hané naváže na působení Päivi Laurily. Podle prvních slov se jí líbí odlišnost mezi oběma zeměmi, přičemž se plánuje naučit česky.

Päivi Laurila bude mít svou nástupkyni. Do kádru Olomouce totiž přišla další finská florbalistka, tentokráte z celku EräViikingit. „Během sezony 2020/2021 jsem byla dva semestry výměnnou studentkou ve Švédsku. Život v zahraničí se mi natolik líbil, že jsem po návratu do Finska ihned přemýšlela nad možnostmi, jak se opět vydat do cizí země. Pro tuto sezonu se mi naskytla skvělá příležitost v rámci mého studia a moje kamarádka Vlaďka Maděrová mi navrhla olomoucký tým, kam se sama plánovala vydat. A já se rozhodla, že to zkusím,“ uvedla na olomouckém webu.

Ve Švédsku hrála třetí nejvyšší ženskou soutěž za Lund, nyní míří do české nejvyšší soutěže, přičemž její první dojmy z Česka jsou pozitivní. „Za tu dobu, co jsem tady, jsem si všimla, jak moc je Česká republika jiná oproti Finsku. A to je přesně to, co se mi líbí a co vyhledávám (úsměv). Chci nabrat zkušenosti ze života v zemi, kde nic není jako u nás ve Finsku a kde nerozumím jazyku. Chci se naučit adaptovat a překonávat různé překážky,“ usmívá se.

Bude pilovat češtinu? „Vím, že to bude náročné, protože čeština je těžká a člověk se musí učit dlouhodobě, ale chtěla bych se naučit co nejvíce věcí,“ plánuje.

Olomouc se současně bude muset vyrovnat s odchodem trojice opor: Tamara Hašová ukončila kariéru, Eva Barvíková se po hostování vrátila do Vítkovic a Kateřina Peterková zamířila do švýcarského Uri.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*