FBC Ostrava a Vítkovice čeká ženské derby. Foto: FBC Ostrava / Florbal Vítkovice FBC Ostrava a Vítkovice čeká ženské derby. Foto: FBC Ostrava / Florbal Vítkovice
28. 9. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: Svátečnímu kolu vévodí ostravské derby, hrají se ale také další zajímavé zápasy

 



28. září přinese kompletní čtvrté pokračování Extraligy žen. Programu zápasů vévodí ostravské derby mezi FBC Ostrava a Vítkovicemi, na programu jsou ale také další zápasy: Olomouc hostí ve Svitavách Tatran Střešovice, Jičín hraje s Bulldogs a Liberec vyzve Panthers a Bohemians přívitají Chodov.

FbŠ Bohemians – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
13.00, SH Dolní Břežany
Netradiční čas začátku zápasu je jenom jedním z jeho lákadel. Oběma se zatím daří, Chodov už má na kontě dvě cenné výhry. Bohemians naopak ztratily jediný bod s Bulldogs. Přesto se dá očekávat velmi zajímavý zápas a další výzva pro mladý tým Chodova.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

Finance Novák FBK Jičín – Bulldogs Brno
15:00, Sportovní areál Jičín
O obou soupeřích lze prohlásit, že se jim vstup do sezóny podařil. Jičín sbírá důležité body, Bulldogs pak bodovaly proti Olomouci a Bohemians. Jsou favoritem také tohoto zápasu, především Anny a Ema Brucháčkovy se ukazují ve vynikající formě, jak v rozhovoru pro Florbal.cz predikoval trenér Tatranu Střešovice Michálek. Na druhé straně stojí velmi zkušený tým, který nedá kůži lacino.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bulldogs za 3 body

FBS Olomouc – PSN Tatran Střešovice
17.00, SH Na Střelnici Svitavy
Olomouc by se potřebovala dostat z určité krize, výjezdní utkání s Tatranem Střešovice, které se odehraje ve Svitavách. Tatran jde do utkání povzbuzen výhrou nad FBC Ostrava, Olomouc naopak utržila direkt proti Chodovu. Dílčí pasáže ve hře ale ukazují, že by se mohla dostat na pozitivní vlnu. Možná, že také netradiční prostředí přispěje k atraktivitě zápasu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – 1. SC TEMPISH Vítkovice
18.00, ČPP Aréna Ostrava
Vítkovický návrat na místo činu, do ČPP Arény, kde v minulé sezoně definitivně přišly o naději na Superfinále. Odehraje se také návrat Dominiky Buczek, navíc oba týmy do zápasu vstupují v odlišných pozicích: Vítkovicím se vstup do ročníku povedl, FBC naopak zapsalo dvě porážky. Je otázkou, jak mají svěřenkyně trenéra Jakuba Robenka nastavený herní proces směrem k Champions Cupu, nicméně jedno je jasné: fráze, že derby nemá favorita se v minulém play off naplnila vrchovatě, nyní se můžeme jen těšit na to, co oba týmy předvedou v základní části další sezony.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

Crazy girls FBC Liberec – Panthers Praha
18.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Zápas pravdy pro oba celky. Liberec zatím ukazuje, že bude stačit extraligovému pelotonu, nyní jej čeká utkání proti Panthers, což je také tým, který zatím nebodoval. Utkání je dost možná jedním z vlastně nejzajímavějších na programu, protože dost možná odkryje karty, se kterými se bude hrát v druhé polovině extraligové tabulky.
Tip Florbal.cz:
Výhra Liberce za 3 body

FAT PIPE Tigers Start98 – MITEL Florbalová akademie MB
18.00, Jedenáctka VS
Po úvodním kole ve Vítkovicích začínají florbalistky Startu98 využívat vhodného losu a sbírají důležité body. V tomto zápase se utkají dva týmy, které zapsaly cenné výhry, pro Start98 by měla hrát šíře kádru a větší zkušenosti. Každopádně nás čeká velmi zajímavý zápas.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tigers za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*