Zdroj: Český florbal
18. 12. 2022 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Boleslav rozdrtila Otrokovice, Česká Lípa dostala nadílku od Chodova

 



V sobotu a neděli nás čekalo hned šest zápasů šestnáctého kola Livesport Superligy. V sérii o góly rozhodně nouze nebyla. Chodov, Bohemians a Boleslav dohromady nastříleli svým soupeřům 41 gólů. 

Jediný sobotní zápas se odehrál na palubovce Florbalu Chodov, kam zavítala Česká Lípa. Domácím stačilo 10 vteřin na to otevřít skóre zápasu, konkrétně Marek Vávra zachytil balonek před brankou hostů a pohotově zakončil. Českolipský útočník Radek Krajcigr ovšem ani ne minutu po prvním gólu Chodova dokázal vyrovnat. Pražané se ale ještě do konce třetiny stihli vrátit do vedení. Do šaten se šlo za stavu 2:1. Zprvu vyrovnané utkání se ve druhé části poněkud vytratilo a střílelo se pouze do branky hostů. Chodov tak po gólové smršti stihl odskočit na sedmi brankový rozdíl. Po druhé třetině tak na světelné tabuli svítilo skóre 8:1. V poslední třetině již Česká Lípa dokázala gólově reagovat, domácí ale svoji produktivitu nijak nesnížili a konečné skóre utkání tak znamenalo vítězství 13:5 ve prospěch Florbalu Chodov.

Při prvním sobotním utkání 16. kola zavítali FbŠ Bohemians do Pardubic. Domácí mohli ve čtvrté minutě jen nečinně přihlížet krásné akci Bohemians, kterou zakončoval Jan Řehoř a zajistil tak Bohemians vedení. To si hosté dokázali udržet po celý zbytek utkání. Pardubice na konci první třetiny ztrácely pouze dva góly, na začátku té druhé dokonce dokázaly vstřelit kontaktní gól z hole Jiřího Kohoutka. To se ale zrovna rozstříleli hosté a konec druhé části zápasu znamenal vedení 1:7 ve prospěch Bohemians. V poslední třetině utkání oba týmy přidaly po několika gólech, navrch měli ale stále Bohemians a opouštěli Pardubice s třemi body po konečném skóre 4:14.

V dalším nedělním utkání se proti sobě postavily týmy FBC Liberec a 1.SC Vítkovice. V první třetině ukázali svoji dominanci hosté, když se dokázali dostat k vedení hned 0:4. 2 z vstřelených gólů vstřelil talent Vítkovic Adam Delong a po pauze čekal domácí úkol smazat čtyř gólové manko. Místo toho se ale opět prosazovali Vítkovičtí. Třetina končila za stavu 0:7 a naděje pro domácí udržet body v Liberci se zdála mizivá. Na začátku poslední části se sice jako první prosadili Liberečtí díky Šimonu Stránskému. Smazat vysoký brankový rozdíl se jim ale nepodařilo a Vítkovice si tak odvezly domů 3 body při výsledku 2:9.

Do Karlových Varů přijel v rámci víkendové série 16. kola Livesport Superligy Tatran Střešovice. Utkání započalo vyrovnaným florbalem a Karlovy Vary dlouho dokázaly udržet balonek mimo svou branku. Tuto statistiku ale ke konci první třetiny zkazil Marek Beneš, který po přihrávce Matěje Havlase vstřelil první gól utkání. Za stavu 1:1 i skončila první třetina. V první polovině té druhé Tatran zvýšil svůj náskok hned na 0:3. Následoval první gól hostů, když dokázal snížit Michal Strachota. Tatran ale ještě do konce druhé části stačil reagovat a druhá třetina tak skončila za stavu 1:4. V poslední části utkání Pražané začali naprosto suverénně určovat tempo hry. I přes v celku vyrovnané utkání tak zůstali domácí bez bodu společně s prohrou 2:10 na kontě.

V předposledním zápase víkendu se střetla Mladá Boleslav s Otrokovicemi. Domácí Jakub Seibert se postaral o první gól utkání již ve třetí minutě po přihrávce mladičkého Dominika Beneše. Boleslav do konce první třetiny ještě nasázela Otrokovicím další dvě branky a i přes snížení Petra Kopeckého se odcházelo do šaten za stavu 3:1. Naděje hostům ale vzala druhá třetina zápasu. V té stihli domácí nastřílet hned šest branek a odskočit tak na osmi brankový rozdíl. Do poslední třetiny tak Otrokovice nastupovaly s vidinou alespoň tento rozdíl snížit. To se jim povedlo brankou Jiřího Halamy, ten už ale reagoval na dvanáctý gól Mladé Boleslavi. Do konce třetiny se domácí trefili ještě dvakrát. Daniel Šebek a Jakub Seibert zvládli zkompletovat hattrick a Otrokovické tak čekala drtivá porážka 14:2.

V posledním utkání víkendové série se utkaly Královské Vinohrady a FBC Ostrava. Do zápasu mnohem lépe nastoupili hosté, kteří domácím nadělili hned v první třetině čtyři góly. Druhá třetina se zdála vyrovnanější, ale první a jediný kdo v ní skóroval byli opět hosté, konkrétně Ladislav Gál zvýšil náskok Ostravy na 0:5. Za tohoto stavu skončila druhá část a domácí čekalo dohánění pětibrankového rozdílu. Svůj první gól v zápase vstřelily Vinohrady až ve třetí minutě poslední třetiny. Brzy na to ovšem dokázali reagovat hosté a Pavel Barabáš pojistil vítězství Slezanů. Domácí se sice ke konci utkání rozstříleli a dokázali snížit až na stav 4:6, to už ale bylo všechno co zápas nabídl. Ostrava vyhrála 16. kolo proti Sokolu 4:6.

Výsledky 16. kola Livesport Superligy:

Florbal Chodov – FBC Česká Lípa 13:5 (2:1, 6:0, 5:4)

Branky a nahrávky: 1. Vávra, 13. Vošta (Netrefa), 21. Komárek (Vávra), 24. Slunečko (Vávra), 30. J. Bauer (Slunečko), 35. J. Bauer (Sýkora), 37. J. Bauer (Komárek), 39. Vošta (M. Šmíd), 41. Vávra (Sýkora), 47. Slaný (vla.), 48. Komárek (J. Bauer), 54. Komárek (J. Bauer), 59. Kafka (Vávra) – 2. Krajcigr, 44. Štěrba (Tichý), 46. Kopič (Peška), 57. Krajcigr (Štěrba), 60. Kadlec (Krajcigr).

Sokoli Pardubice – FbŠ Bohemians 4:14 (1:3, 1:4, 2:7)

Branky a nahrávky: 13. L. Kučera (A. Šmíd), 22. Kohoutek (M. Bína), 52. L. Kučera (Prix), 55. Prix (Teichman) – 4. Řehoř (J. Petrák), 6. Rozkovec (Bílek), 15. Gajdoš (TS), 24. Buršík (Forman), 25. K. Petrák, 29. Buršík (Forman), 32. Rozkovec (Hronek), 41. K. Petrák (Forman), 42. J. Petrák (Řehoř), 50. Buršík, 51. J. Petrák (Řehoř), 55. Buršík (TS), 56. Forman (P. Šebek), 56. Malič (Forman).

FBC Liberec – 1. SC Vítkovice 2:9 (0:4, 0:3, 2:2)

Branky a nahrávky: 42. Stránský (Václavík), 60. Světlík (Pařízek) – 6. Hubálek (Delong), 7. Delong (Šindler), 19. Zubek (Palčinský), 20. Delong (Šindler), 28. Besta (Šindler), 32. M. Gattnar (Fukala), 36. Matejčík (Hubálek), 54. Palčinský (Sidunov), 55. R. Gattnar (Delong).

FB Karlovy Vary – Tatran Střešovice 2:10 (0:1, 1:3, 1:6)

Branky a nahrávky: 33. Strachota (Nicklas), 57. Zahraj (Macháček) – 17. Beneš (Havlas), 21. T. Hanák (Havlas), 26. Beneš (T. Hanák), 36. Šimek (Němeček), 48. Havlas (Němeček), 50. Mar. Čermák (Kreysa), 55. T. Hanák (Němeček), 58. Vavroušek (Beneš), 58. Šimek, 60. Havlas (Beneš).

Florbal Mladá Boleslav – Panthers Otrokovice 14:2 (3:1, 6:0, 5:1)

Branky a nahrávky: 3. Seibert (Beneš), 7. Beneš (Hemerka), 16. Pěnička (J. Bína), 22. D. Šebek (Punčochář), 22. Seibert (Pěnička), 29. Sládek (Krebner), 31. Natov (Tomašík), 32. Sládek (Krebner), 38. Suchánek (Natov), 43. Gruber (Korych), 45. D. Šebek (Korych), 50. D. Šebek (Punčochář), 58. Gruber (Sládek), 59. Seibert (J. Bína) – 19. P. Kopecký (Vykopal), 51. Halama (Zapletal).

TJ Sokol Královské Vinohrady – FBC Ostrava

Branky a nahrávky: 43. Hartman (Trojáček), 56. D. Gärtner (Pergler), 59. V. Klápa (Ja. Procházka), 60. V. Klápa (Ja. Procházka) – 4. Šubert (Jakubec), 9. Němec (Choma), 11. Marčon (Kuczera), 19. Daniš (Pešat), 30. Gál (Herblich), 51. Barabáš (Pešat).


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*