Bývalá florbalistka Židenic Jana Kováříčková. Foto: Florbal Židenice
2. 1. 2023 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Kováříčková bojuje! Díky softballovému mistrovi už chodí, chce být účetní

 



Sbírka na automobil s ručním řízením před více než rokem spojila florbalovou komunitu. Jana Kováříčková totiž po prodělaném COVIDu bojovala s nehybností dolních končetin, ale chtěla se pečlivě starat o svou čerstvě narozenou dceru. Po roce a čtvrt přichází další fantastické zprávy: portál Idnes zveřejnil, že s pomocí softballového šampiona Adama Luňáka již dokáže pomalu chodit a dělá další velké pokroky.

50 000 korun na automobil s upraveným ručním řízením, to byl cíl sbírky, která před více než rokem spojila celé florbalové Česko. Nyní jdou o Janě Kováříčkové další pozitivní zprávy. Již totiž dokáže sama chodit, byť zatím s pomocí opor a výztuží do bot.

„Nohy mám pořád ochrnuté, ale je to následkem nemoci, nemám porušenou míchu. Fungují mi kolena, zlepšuje se stav od lýtek dolů. Dokážu trochu pohnout prsty na levé noze, začala jsem pod sebou cítit povrch. Dodává mi to víru, že můj stav není konečný a že zase budu fungovat jako dřív,“ říká v rozhovoru pro Idnes s tím, že by se chtěla věnovat rovněž práci účetní.

Klíčovou osobou je softballový šampion Adam Luňák, pro kterého představuje případ bývalé florbalistky velkou výzvu. „Řekl jsem si, že takový případ člověk nevidí každý den a že by práce s Jančou mohla být přínosná i mému rozvoji. Především jsem věděl, že když uspějeme, dokážu tím pomoct někomu, kdo to opravdu potřebuje,“ vysvětluje.

Celý příběh Jany Kováříčkové najdete na portále Idnes.cz.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*