Ve čtvrtfinále uvidíme souboj Mladé Boleslavi a Sparty. Foto: Matyáš Klápa, Florbal Mladá Boleslav Ve čtvrtfinále uvidíme souboj Mladé Boleslavi a Sparty. Foto: Matyáš Klápa, Florbal Mladá Boleslav
7. 3. 2023 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Výběr soupeřů 2023: Boleslav zvolila Spartu, Bohemians se tak utkají s Chodovem

 



Ihned po postupu Vinohrad a Black Angels z osmifinále následoval výběr soupeřů pro další fázi play off. Suverénní vítěz základní části Tatran si pro čtvrtfinále vybral Vinohrady. Druhé Vítkovice zvolily Black Angels a Mladá Boleslav ukázala na Spartu. Na čtvrtou Bohemku tak zbyl Chodov. Čtvrtfinálové duely se rozjedou už o víkendu.

Tatran vybral papírově nejslabšího soupeře. SKV totiž po základní části obsadilo až desátou příčku, ve třízápasovém osmifinále pak dokázalo zaskočit Ostravu. „Vinohrady v osmifinále ukázaly, že jsou houževnatý soupeř s určitou kvalitou, takže musíme být dobře nachystaní,“ uvedl pro web Českého florbalu trenér Tatranu Luděk Beneš. Oba týmy se utkaly v posledním kole základní části, Střešovice korunovaly suverénní jízdu základní části vysokou výhrou 11:1.

Ve Vítkovicích padla volba na Black Angels. Ostravané vyzráli na svého budoucího oponenta v obou utkáních základní části, pokaždé s dvouciferným počtem nastřílených branek. Doma vyhráli 14:3 a venku 11:5. Mementem ale pro Vítkovické mohou být dvě střetnutí v Praze, a sice v říjnu 2019 a v únoru 2021. To andělé zaskočili favorita a zvítězili v prvním případě 6:5 a podruhé 8:3.

Jako poslední vybírala po základní části třetí Mladá Boleslav. Tým Petra Novotného zvolil Spartu. Středočeši ovládli oba vzájemné duely v základní části, Pražané ale budou jistě houževnatým soupeřem. V loňském play off v rámci semifinále dokázaly proti Boleslavským uhrát dvě výhry.

„Na výběr nám zůstala Sparta a Chodov. Proti Chodovu se nám dlouhodobě výsledkově nedaří tak, jak bychom si představovali. I tato sezona to potvrdila. Proto jsme si vybrali Spartu. Ačkoliv neočekáváme jednoduchou sérii nebo snadnější cestu a loňské semifinále bylo náročné, volíme styl hry soupeře, o němž si myslíme, že pro nás bude snesitelnější,“ vysvětlil volbu trenér Boleslavi Novotný.

Poslední čtvrtfinálovou dvojicí tak bude Bohemians a Chodov, tedy čtvrtý a pátý tým tabulky. Celkově je mezi osmičkou nejlepších šest týmů z Prahy. Jeden celek je ze středočeského kraje a jeden z Ostravy. První zápasy se uskuteční o víkendu 11. až 12. března.

Složení čtvrtfinále Livesport Superligy:

Tatran Střešovice – TJ Sokol Královské Vinohrady
1. SC Vítkovice – Black Angels
Florbal Mladá Boleslav – Sparta Praha
FbŠ Bohemians – Florbal Chodov


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*