Tatran Střešovice ukázal na Mladou Boleslav. Foto: Matyáš Klápa, Florbal MB Tatran Střešovice ukázal na Mladou Boleslav. Foto: Matyáš Klápa, Florbal MB
20. 3. 2023 Superliga (15) KOMENTÁŘŮ

SEMIFINÁLOVÁ VOLBA: PŘEKVAPENÍ! Tatran vyzývá Mladou Boleslav! Vítkovice se postaví Bohemians

 



Je rozhodnuto. Vítěz základní části Livesport Superligy Tatran Střešovice zvolil za semifinálového soupeře florbalisty Mladé Boleslavi. Poměrně nečekaná volba má za logický důsledek, že o druhé místo v Superfinále se porvou celky Vítkovic a Bohemians 

Tatran Střešovice (1.)  – Předvýběr.cz Florbal MB (3.)
Vzájemné zápasy. 4:3 (Boleslav), 11:1 (Řepy) a 9:6 (Pohár)

Při prvním pohledu možná překvapivá volba, při tom druhém dost možná logická. Florbalisté Bohemians totiž získali cenný skalp Tatranu v rámci semifinále Poháru Českého florbalu, zato proti Boleslavi Tatran třikrát zvítězil. Ve druhém utkání letošní základní části vyhrál 4:3, na domácím hřišti si pak poradil s Boleslaví vysoko 11:1, což se příliš nečekalo, tím spíše, že v předcházejícím ligovém kole si Boleslav poradila rovněž vysoko 7:1 s Vítkovicemi.

Tatranu se podařilo také pohárové čtvrtfinále, které proti Boleslavi vyhrál 9:6. Výhry 11.1 a 9:6 zaznamenal ve dvou po sobě jdoucích utkáních, proto se oba soupeři naposledy utkali 10. prosince loňského roku.

1. SC TEMPISH Vítkovice (2.) – FbŠ Bohemians (4.)
Vzájemné zápasy v sezóně: 8:5 (UNYP Aréna) a 10:3 (Dubina)

Druhou semifinálovou dvojici utvoří Vítkovice s Bohemians. Volba Tatranu tak ukázala, že dostihový souboj mezi Rytíři a Mladou Boleslaví o 2. příčku po základní části Livesport Superligy měl své opodstatnění. Velký krok k jejímu zisku udělaly Vítkovice také ve vánočním domácím utkání právě proti Bohemians. Tehdy nastoupili poprvé po konci trenéra Pavla Bruse, tým vedla dočasná trenérská dvojice Tomáš Martiník – Tomáš Veltšmíd a Vítkovice zapsaly výhru 10:3.

Hrálo se 29. prosince a je to poslední vzájemné utkání obou soupeřů. To první v letošním ročníku se odehrálo před televizními kamerami a po dobrém vstupu do utkání si Vítkovice odvezly vítězství 8:5.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Hurvajz napsal:

    Logická volba Tatranu vzhledem k Superfinále. MB je tým, který betonem může urvat 1 zápas ale velmi pravděpodobně ne celou sérii. Naopak otevřenější florbal jak VIT tak BOH v SF = lepší pro Tatran.

  • Novas napsal:

    Asi překvapivá jak pro koho, já jsem tak nějak čekal že si Tatran vybere Bolku i vzhledem k tomu jak s nima letos hráli

  • znalec napsal:

    Co je na tom za překvapení. V tomhle debilním systému (myslím volbu soupeřů = další komerčně mediální nesmysl unie) je to racionální volba.

  • Bootham napsal:

    Já bych řekl že to překvapení rozhodně je. Bedla se v pozápasovém rozhovoru s Chodovem vyjádřil, že si je asi vezme Tatran. Novotný z Bolky to bere taky jako překvapivé a Martiník z Vítkovic taky čekal, že budou hrát spíše s Bolkou. Já jsem se docela těšil na souboj Tatran x Bohemka, což by byla ofenzivní smršť a Bolka x Vítky zase hodně tvrdých soubojů. Chápu Tatran že si na Bolku na 7 zápasů věří více, nicméně Superfinále Tatran x Bohemka by byla paráda! Nejofenzivnější Superfinále od jeho vzniku.

    • Luky napsal:

      Naprostý souhlas, jakýkoliv playoffový zápas TAT vs BOH by byl florbalový zážitek.

    • fbc napsal:

      No ono to je spíše logická volba než překvapivá!Bohemka byla jediná která Tatran porazila , 3x v sezóně si Bolka proti nim neškrtla tak asi se není co divit že Tatran volil jak volil.
      A vyjádření po volbě to už je celkem divadlo 😀 Novotná v jedné větě řekne že to čekal a hned že ho to překvapilo 😀 😀

      • Tomáš napsal:

        Možná uvažuji špatně, nevím, ale právě proto, že když by mě Bohemka porazila v poháru, tak bych si je vzal do série, kdy jsem přesvědčený, že 4x nejsou schopný porazit Tatran, než to riskovat v jednom zápase, kdy se může stát cokoliv. Myslím si, že Bohemka má šanci Vítky porazit. Uvidíme.
        Každopádně bych raději finálovou sérii jako ve Finsku než jedno Superfinále.

        • Honza napsal:

          Těch úvah může být několik. Jedna z nich může být ta, že Bohemka také Superfinále nikdy nehrála, což je velký aspekt. Nebo také počítají s tím, že Vítkovice na Bohemku umí a ta se přes ně nedostane, což si osobně myslím já.
          Nebo také berme v potaz vyjádření Fridricha, kdy si hráči Tatranu chtějí dokázat, že loňské Superfinále s MB byl omyl, a v sérii to chtějí všem ukázat.

          Každopádně, myslím si, že Boleslav má teď trochu v trenkách. Stějně tak nepříjemnost pro Bohemku, která nepočítala s tím, že bude muset do Vítkovic, od kterých dostali v této sezóně dvě rychty.

  • pavel napsal:

    Superfinále je jasné, Bohemka x Tatran. A vítěz dle mého Bohemka. Možná si je Tatran měl vzít raději de semíčka, pokud chce vyhrát finále.

  • trener napsal:

    bohemka bude nebezpečná, rozhodně dnes těžší soupeř než mb. vítkovice jsou natolik zkušené a protřelé, že by to měli zvládnout. bedla je pro mě největší riziko bohemky, ale těch nebezpečí je víc, která na něj číhá. hodně bude záležet na trendu, který zvolí rozhodčí. pokud to bude dobře pískáno, vítkovice by neměli mít problém. pokud se zblázní bedla a rozhodčí k tomu, pak se obávám o osud rytířů. pro spoustu kluků z vítek je to možná poslední šance jak dojít do finále a ještě jednou si zahrát superfinále. motivaci tedy mají. o střešovicích nemám pochybnosti, myslím , že mb přejedou jak parní válec. v současné době hrají špičkový florbal, jednou se porazit dají, 4x ne. velkým otazníkem je forman, skvělý technik, střelec, v tak mladém věku zkušený, ale tak trochu frajírek, nevyzrálý osobnostně. pokud se vítky rozhodnou mu to otrávit, neměl by to být problém. dost na něm záleží a odrazí se to na výkonu celého mužstva. bude to válka, ať vyhraje ten lepší

  • flrbl napsal:

    Jinak, švédský play-off je paráda. Je super že jsme tam kde jsme, a můžeme se na tu švédskou ligu koukat. To má uplně jinej náboj než tohle naše nudný čtvrtfinále. Linkoping Storvreta plný soubojů tělo na tělo, minisouboje (Rýpar vs. Stefansson baví), ne furt nějaký brečení na rozhodčí jak u nás, tam jsou prostě tvrdší jak tělesně tak charakterově. Ten včerejší zápas Kalmarsund Pixbo taky paráda 10:9 v prodloužený no luxus. Díky Nova Sportu a těm lidem co jsou za to zodpovědný, že to můžem sledovat.

    Sleduju samozřejmě i Livesport Superligu a doufám že v semifinále to už konečně začne. Bohemka na to podle mě nemá mentálně a vyletí. Bolka Tatran by mohla být dobrá série a čekají nás velké zápasy

    • SSL napsal:

      Včerajší zápas Kalmaru s Pixbom bol zatiaľ zápas sezony. Neuveriteľné tempo, tvrdosť- skoro iný šport. Uvidíme či bude schopný Kalmar sériu otočiť pretože mladíci Pixba hraju na svoj vek a časť sezóny parádne (Kalentum, Schill, Nestorsson či Peil). A to ešte príde po sezóne Ase a najlepšia 04ka vo švédsku Victor Johansson. Vyzerá to, že sa v Goteburgu blýska na lepšie časy.
      Inak pokiaľ sa nevráti Sjogren tak Storvreta nemá šancu vzdorovať Vaxju v prípadnom semíčku.

  • Pavel napsal:

    Bolka nemá šanci. Nechává sedět Pěničku, srovnatelně produktivního s Natovem. Co dodat? Až Novotný zjistí, že se to hraje na góly, bude pozdě.

Napsat komentář

*