Útočnice Vítkovic Sára Seevaldová. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice Útočnice Vítkovic Sára Seevaldová. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice
2. 4. 2023 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Ostravské týmy mají mečboly. Vítkovice ustály tlak Tatranu, Kotzurová vystřelila třetí bod pro FBC

 



Florbalistky Vítkovic byly v Praze stoprocentní a ve středu na domácí Dubině dostanou možnost semifinálovou sérii s Tatranem Střešovice ukončit. Rozhodly o tom vítězstvím 7:4 ve čtvrtém semifinálovém utkání, když dokázaly zvrátit nepříznivé skóre 1:3. Čtvrtý zápas mezi FBC Ostrava a Chodovem pak rozhodly nájezdy, ve kterých byla jedinou úspěšnou střelkyní Denisa Kotzurová. FBC tak rovněž vede 3:1 na zápasy.

Zápas mezi Vítkovicemi a Tatranem byl opět velmi ofenzivní, což tentokráte bylo vidět také na tabuli se skóre. Tatran se díky Radce Korbelářové a Vernerové dostal velmi rychle do vedení 2:0, za Vítkovice reagovala Seevaldová, která ze vzduchu využila pobídku Šponiarové. Dvoubrankové vedení ale vrátila Tatranu Želízková, ve čtrnácté minutě pak snížila Husková.

Ve druhé třetině tempo hry nepolevilo, podobně jako v sobotu, se ale do hry více dostaly Vítkovice. Ještě předtím ovšem Tatran neproměnil trestné střílení Seemannové, které vychytala Příleská a Vítkovicím pomohlo. Ve 24. minutě tak srovnala znovu Seevaldová a skóre otočila o deset minut později Kubečková.

Třetí část byla znovu velmi ofenzivní na obě strany, oba týmy měly několik šancí na změnu skóre. To se ale měnilo až v 55. minutě díky Buczek, předtím si eliminaci trestného střílení připsal rovněž Tatran, Kubečková nevyzrála na Šolleovou.

Tatran následně inkasoval branky při power play, sám se prosadil díky Seemannové. Celkově tak utkání skončilo výhrou Vítkovic 7:4, které tak v sérii vedou 3:1.

O tři hodiny později začalo také čtvrté semifinále mezi FBC Ostrava a Chodovem. Ostravanky dlouho tahaly za delší konec provazu. V osmé minutě se prosadila Kotzurová, na což navázala Bačová a Ostrava byla lepším týmem na hřišti.

To ale nakonec Chodovu nezabránilo ve vyrovnání, postupně se prosadily Belicová, která hraje v letošní sezóně ve velké formě a juniorská reprezentantka Česka Břeská.

Chodov tak srovnal na 2:2 a utkání nakonec i po prodloužení skončilo 4:4, když Chodov vždy dorovnal skóre. V Ostravě přesto nebodoval, protože jedinou úspěšnou exekutorkou nájezdu byla opět Denisa Kotzurová, která tak vystřelila mečboly pro svůj tým, který vede v sérii 3:1.

 

PSN Tatran Střešovice – 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:7
branky: 3. Michaela Mechlová, 5. Lucie Vernerová, 10. Lucie Želízková, 59. Kateřina Seemannová – 7. Sára Seevaldová, 14. Barbora Husková, 24. Sára Seevaldová, 35. Michaela Kubečková, 55. Dominika Buczek, 57. Dominika Buczek, 58. Sára Seevaldová; rozhodčí: Milan Baloun – Tomáš Kostinek; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 158; zásahy brankářů: Monika Šolleová 22 – Nikola Příleská 22; po třetinách: 3:2, 0:2, 1:3

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 5:4pn
branky: 8. Denisa Kotzurová, 32. Pavlína Bačová, 43. Paulína Hudáková, 57. Veronika Káčová, N Denisa Kotzurová – 39. Kristína Belicová, 41. Andrea Břeská, 54. Markéta Prontekerová, 60. Andrea Břeská; rozhodčí: Michal Prouza – Petr Rogowski; vyloučení: 3:3; využití: 2:1; diváků: 391; zásahy brankářů: Veronika Tomšová 17 – Jana Christianová 21; po třetinách: 1:0, 1:1, 2:3, 0:0


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Ostuda napsal:

    Sorry jako ale co v rozhovorech předvádí kouč Tatranu je ostuda na entou. To nemá nic společného s aspoň rádoby profi přístupem. Tohle divadýlko je tak na úrovni pralesní ligy. Ale semifinále extraligy? Když z toho chtějí čerpat novináři? Když na to koukají partneři? Když to má být tom produkt českého ženského vrcholového florbalu? Zkrátka ostuda a vrchol amaterismu. Být ve vedení Tatranu, tak do tohohle neinvestuju ani korunu. Nechápu, proč to nemůžou udělat normálně, na úrovni, jako ostatní týmy. Tohle je jen ego.

    • Vítkovičák napsal:

      Naopak úplně v pohodě 😃 Po prvnim zápase to bylo všelijaké, ale když pak vidíš, že Tatran nemá u kormidla chlapa ale jen chlapce, obavy a respekt jsou pryč. Jen tak dál! 😙

    • Petr 2 napsal:

      Jestli je to ego nebo mediální neobratnost těžko soudit. Určitá forma ostudy pro klub navenek určitě, ale hlavně nutkavá otázka, zda je trenér v hodnocení takto jalový i při rozboru vůči vlastním hráčkám. To by byl teprve problém.

      Nicméně jsem se tedy těšil na mediální rozuzlení, Vítkovice ovšem pozápasové rozhovory z konečného utkání do zápisu nezařadily. Snad to dodatečně udělají.

Napsat komentář

*