Liberec ovládl severočeské derby. Foto: FBC Liberec, Český florbal Liberec ovládl severočeské derby. Foto: FBC Liberec, Český florbal
24. 9. 2023 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice kradly body na Spartě, derby severu ovládl Liberec

 



Hned tři zápasy 3. kola Livesport Superligy neskončily po základní hrací době. Odehrálo se severočeské derby. Chodov pohodlně porazil Pardubice a Sparta nakonec nezvládla dotahování skóre s Vítkovicemi.

Jediný páteční zápas se odehrál mezi týmy FBC Liberec a FBC Česká Lípa. Severské derby začal lépe Liberec, který v polovině třetiny otevřel skóre z hole Lukáše Dolejše. Česká Lípa zvládla brzy reagovat, domácí se ovšem chvíli na to vrátili zpět do vedení. FBC Liberec se od té doby svého vedení nevzdal a utkání skončilo se skórem 8:5.

Liberec zvládl derby. Foto: FBC Liberec, Český florbal

Liberec zvládl derby. Foto: FBC Liberec, Český florbal

V sobotu nám Livesport Superliga téže nabídla pouze jedno utkání. Jednalo se o souboj mezi Black Angels a FBC Ostravou. Do zápasu lépe vkročili hosté, kteří již v sedmé minutě vedli 0:2 po brankách Chatrného a Kuczery. Domácí zvládli do konce třetiny pouze snížit. Na začátku druhé části utkání nicméně zvládli skóre vyrovnat. Chvíli na to si Ostrava vzala zpět vedení a držela si ho většinu zbývajícího času. Klíčová byla branka Jakuba Hromady, který chvíli před koncem základní hrací doby skóre vyrovnal a jeho kolega Daniel Ludvík v prodloužení pečetil výhru domácích. Konečné skóre zápasu 5:4 pro Black Angels.

Black Angels ve výjezdním utkání zdolali Ostravu v prodloužení. Foto: Black Angels, Český florbal

Black Angels ve výjezdním utkání zdolali Ostravu v prodloužení. Foto: Black Angels, Český florbal

V prvním ze čtyř nedělních zápasů 3. kola Livesport Superligy se představil domácí Chodov proti Pardubicím. Florbal Chodov od začátku utkání očekávaně dominoval. V polovině první třetiny vedl již 3:0 a vysoké vedení si udržel až do konce zápasu. Třetí třetinu sice na skóre vyhráli hosté z Pardubic, celkové skóre 10:5 ovšem značilo jasné vítězství Florbalu Chodov.

Chodov nasázel Pardubicím deset branek. Foto: FAT PIPE Florbal Chodov, Český florbal

Chodov nasázel Pardubicím deset branek. Foto: FAT PIPE Florbal Chodov, Český florbal

V dalším utkání se proti sobě postavily Královské Vinohrady a Karlovy Vary. První skóroval Ondřej Plíhal z týmu SKV, který využil chyby v rozehrávce domácích. Karlovy Vary brzy srovnaly a v tomto duchu dotahování skóre ze strany domácích se nesl celý zbytek utkání. Západočeši nakonec zvládli těsně před koncem zápasu vyrovnat a rozhodnout se tak mělo v prodloužení. V něm dokázal Daniel Gärtner z hostujícího celku svými šikovnými kličkami obehrát jak posledního obránce, tak i gólmana Karlových Varů a Sokol Královské Vinohrady si tak vezl zpět do Prahy vítězství 6:7.

Vinohrady nakonec porazily Vary po prodloužení. Foto: FB Hurrican Karlovy Vary, Český florbal

Vinohrady nakonec porazily Vary po prodloužení. Foto: FB Hurrican Karlovy Vary, Český florbal

V neděli v podvečer se chystala do utkání i domácí Sparta Praha, na jejichž palubovku přijely změřit síly 1. SC Vítkovice. V první třetině nepadl gól. Oba týmy si úspěšně střežily své branky a skóre musel otevřít až na začátku druhé třetiny Martin Gattnar. Vítkovice začaly mít od té chvíle navrh a i přes snížení Mikuláše Krbce vedli hosté po druhé třetině 1:4. Sparta ke konci utkání tlačila na branku hostů, ti si ale konečné vítězství 4:6 pohlídali a do Ostravy si tak vezli tři body.

Vítkovice vyhrály na Spartě. Foto: ACEMA Sparta Praha, Český florbal

Vítkovice vyhrály na Spartě. Foto: ACEMA Sparta Praha, Český florbal

Poslední víkendové utkání znamenalo souboj mezi FbŠ Bohemians a Butchis. Lépe začal nováček Livesport Superligy Butchis, který do poloviny první třetiny stihl odskočit na dvougólový náskok. Od té chvíle hosté postavili pomyslnou zeď před vlastní brankou a i přes to, že Bohemians drtivou většinu utkání drželi balonek na svých holích, kombinace jim nevycházely a Butchis dále hrozili z brejků. Zápas byl tak do poslední chvíle gólově vyrovnaný a po vypršení základní hrací doby přišlo na řadu prodloužení. V tom došlo ze strany Butchis k trenérské výzvě, kterou rozhodčí uznal a nařídil trestné střílení. V tom se Jakub Černý nemýlil a zařídil tak první superligovou výhru Butchis 6:7.

Bohemians doma padli s Butchis. Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal

Bohemians doma padli s Butchis. Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal

Výsledky víkendových utkání 3. kola Livesport Superligy:

FBC Liberec – FBC Česká Lípa 8:5 (2:1, 3:2, 3:2)
Branky a nahrávky: 11. Dolejš (Wiener), 20. Korych (Kopecký), 28. Smutný (Kopecký), 33. Korych (Smutný), 35. Mádlo (Wiener), 55. Ferdan (Wiener), 56. Wiener (Ferdan), 59. Smutný (Korych) – 12. Štěrba (Krajcigr), 28. Slaný (Jirsa), 38. Vavruška (Slaný), 47. Pekárek (Krajcigr), 58. Pšenička (Křenek).

Black Angels – FBC Ostrava 5:4p (1:2, 1:2, 2:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Renčín (Fryš), 24. Obuškevič (Neklan), 42. M. Burian (R. Hanák), 55. Hromada (Ludvík), 63. Ludvík (Renčín) – 3. Kuczera (Daniš), 7. Chatrný (Jakubec), 33. Pešat, 40. Herblich (Kuczera).

Florbal Chodov – Sokoli Pardubice 10:5 (4:1, 4:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 2. Ondrušek (V. Klápa), 3. Vávra (Votava), 8. Votava (J. Bauer), 19. Tichý (Eremiáš), 23. Skřivánek (Kafka), 25. Eremiáš (Ondrušek), 25. Kafka (Vošta), 31. Kafka (Vošta), 57. Ondrušek (Eremiáš), 59. Votava (J. Bauer) – 16. Hurt (Smola), 40. Drba, 41. Prix (Hurt), 55. Škoda (Ďopan), 56. Polis (Prix).

FB Karlovy Vary – TJ Sokol Královské Vinohrady 6:7 (1:3, 1:1, 4:2 – 0:1) po prodl.
Branky a nahrávky: 4. Lebeda (Fenik), 31. Lebeda (Macháček), 50. M. Klápa (Strachota), 52. Korbel (Macháček), 57. Strachota (M. Klápa), 58. Strachota (Macháček) – 3. Plíhal (Pergler), 4. Krupička (Ja. Procházka), 9. T. Gärtner (D. Gärtner), 25. Pergler (Plíhal), 54. Keller (D. Gärtner), 57. T. Gärtner (D. Gärtner), 65. D. Gärtner (T. Gärtner).

Sparta Praha – 1. SC Vítkovice 4:6 (0:0, 1:4, 3:2)
Branky a nahrávky: 36. Krbec (Wertheim), 45. Juha (Mat. Čermák), 51. Pražan (Curney), 60. Juha (Mat. Čermák) – 24. M. Gattnar (L. Hájek), 30. Šindler (Hatala), 32. M. Gattnar (L. Hájek), 36. Matejčík (Galia), 59. Zubek, 60. M. Gattnar (Kaleta).

FbŠ Bohemians – Butchis 6:7 (2:3, 2:1, 2:2 – 0:1) po prodl.
Branky a nahrávky: 14. Gajdoš (Virga), 20. Kvasnica (K. Petrák), 29. J. Petrák (Kvasnica), 38. J. Petrák (Kawulok), 41. Buršík (K. Petrák), 59. K. Petrák (Buršík) – 5. Waldhauser (Papež), 12. Kalina (J. Černý), 17. Kalina (Vondruška), 23. Pavlíček (Švelbl), 49. Kalina (Papež), 59. Pecha (J. Černý), 62. J. Černý.


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • Florbal napsal:

    Ten spodek bude letos hodně otevřenej, tam mi přijde že od 7.mista může každej porazit každýho a když ještě takhle někde uloupnou bodik nebo dva jako Butchis a SKV s Tatranem tak to může být pěkný drama o místenky do play off

Napsat komentář

*