Židenice berou všechny body z derby s Olomoucí. Foto: Michal Struž (@michelifix_photography - Instagram, @michelifixphotography - Facebook) Židenice berou všechny body z derby s Olomoucí. Foto: Michal Struž (@michelifix_photography - Instagram, @michelifixphotography - Facebook)
29. 9. 2023 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

FBC porazilo Tatran v prodloužení, Židenice berou tři body s Olomoucí. V Třinci rozhodly nájezdy

 



Extraliga žen má za sebou zajímavé sváteční 4. kolo. V jeho šlágru se FBC Ostrava rozešlo s Tatranem výhrou 3:2 v prodloužení, překvapily Židenice, které v moravském derby porazily Olomouc. Další bod má také extraligový nováček z Třince, který podlehl po nájezdech Liberci. Výhry si připsaly také týmy Vítkovic a Bulldogs Brno. 

Šlágr kola mezi FBC Ostrava a Tatranem skončil výhrou FBC 3:2 v prodloužení, kterou trefila Pavlína Bačová, předtím se v zápase dvakrát prosadila Paulína Hudáková. Domácí FBC šlo rychle do vedení, v první třetině nejprve ustálo vyloučení a dvěma góly otevřelo skóre zápasu.

To se následně znovu měnilo až ve třetí třetině, kdy Tatran srovnal zásluhou Radky Korbelářové se Želízkovou. Utkání tak šlo do zmíněného prodloužení.

„Myslím si, že to je jeden ztracený bod, asi mnohem více než v zápase s Bulldogs. Čtyřicet minut jsme byli daleko lepší než soupeř. Zápas nám stačilo v klidu dohrát ve třetí třetině anebo proměňovat šance, které jsme v jeho průběhu měli. Dnes z mé strany velká nespokojenost a nezvládnutá třetí třetina nás stála jeden bod,“ zlobil se vítězný trenér FBC Jakub Robenek.

„S tím, jak jsme dnes zahráli, tak můžeme být rádi, že vezeme bod. To ale není způsob hry, který chceme dlouhodobě předvádět. Máme obrovské ambice, ale ty jsme tady neukázali a čeká nás strašně moc práce, abychom je vůbec byli schopní naplnit,“ řekl trenér Tatranu Pavel Hudík.

O překvapení se postaraly Židenice. Nováček soutěže sice v první třetině dvakrát prohrával, ovšem ve druhé části se třemi góly v řadě dostal do vedení, které mu nakonec stačilo k zisku tří bodů. Olomouc už totiž pouze korigovala góly Cholinské a Hlaviznové na konečných 4:5 z jejího pohledu.

Daleký výjezd do Třince proměnil ve dva body Liberec, který přemohl Třinec v nájezdech. V základní hrací době se týmy navzájem nepustily do většího než jednogólového vedení, Liberec srovnával na konečných 4:4 až v poslední minutě. Rozhodující nájezd pak proměnila Karolína Klubalová.

Ziskem tří bodů se do Extraligy žen vrátily Vítkovice. Úřadující mistryně o své výhře prakticky rozhodly již v první třetině, kterou pro sebe získaly poměrem 5:0. Podnětem pro trenéry pak může být třetí část, ve které Bohemians zvítězily 1:3, celkové skóre utkání je pak 10:4 pro Vítkovice. Poprvé v nejvyšší ženské soutěži pak nastoupila gólmanka Anita Vlachová. „Pozitivní je, že jsme vyhráli 10:4, ale tím dnes pozitiva končí. Třetí třetina byla z naší strany úplně špatně a do dalších zápasů se budeme muset hodně, hodně zlepšit,“ nebyl spokojen hlavní trenér Vítkovic Dušan Dudešek.

V posledním zápase kola si Bulldogs Brno poradil s nováčkem se Znojma poměrem 7:0. Znojmo přijelo se čtrnácti hráčkami do pole, vůbec poprvé v Extralize žen za tým nastoupila Marie Kacetlová. Hattrick a asistenci si v zápase připsala reprezentantka Anna Brucháčková, brankářka Karolína Krištofová pak na čisté konto potřebovala 13 zásahů.

Přehled výsledků 4. kola Extraligy žen

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – PSN Tatran Střešovice 3:2p
branky: 15. Paulína Hudáková, 18. Paulína Hudáková, 64. Pavlína Bačová – 48. Radka Korbelářová, 57. Lucie Želízková; rozhodčí: Jana Lišková – Monika Zamazalová; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 75; zásahy brankářů: Magdaléna Hrišková 19 – Monika Šolleová 19; po třetinách: 2:0, 0:0, 0:2, 1:0

1. SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians 10:4
branky: 3. Jessica Kabelková, 4. Barbora Husková, 5. Denisa Hyršová, 13. Michaela Kubečková, 19. Denisa Hyršová, 25. Denisa Hyršová, 25. Barbora Husková, 27. Jessica Kabelková, 35. Vendula Maroszová, 41. Michaela Kubečková – 24. Agáta Saffertová, 49. Denisa Hebíková, 56. Barbora Doležálková, 58. Kateřina Strnadová; rozhodčí: Viktor Kubala – Patrik Mik; vyloučení: 2:1; využití: 0:1; diváků: 76; zásahy brankářů: Nikola Příleská 15 – Kristýna Karli 9, Anita Vlachová 10; po třetinách: 5:0, 4:1, 1:3

FBC Intevo Třinec – Crazy girls FBC Liberec 4:5pn
branky: 13. Nikola Liberdová, 28. Kateřina Macigová, 42. Alina Zelena, 49. Eva Böhmová – 16. Karolína Klubalová, 18. Julia Opic, 45. Kateřina Kvapilová, 60. Veronika Šmídková, N Karolína Klubalová; rozhodčí: Dominik Prosický – Matěj Vrablík; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 150; zásahy brankářů: Simona Pytlíková 42 – Aneta Fryčová 22, Alžběta Hánová 0, Aneta Fryčová 22; po třetinách: 1:2, 1:0, 2:2, 0:0

FBS Olomouc – K1 Florbal Židenice 4:5
branky: 8. Zuzana Kuchařová, 14. Alexandra Hegingerová, 40. Lucie Cholinská, 45. Tereza Hlaviznová – 11. Barbora Marková, 16. Petra Bílá, 31. Monika Jahodová, 37. Zuzana Žampachová, 39. Petra Bílá; rozhodčí: Tomáš Húska – Pavel Vích; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; zásahy brankářů: Nikola Dlouhá 23 – Alena Večeřová 28; po třetinách: 2:2, 1:3, 1:0

Bulldogs Brno – TJ Znojmo LAUFEN CZ 7:0
branky: 16. Anna Brucháčková, 17. Anna Brucháčková, 31. Kristýna Černá, 41. Liliana Bolfová, 44. Anna Brucháčková, 49. Ema Brucháčková, 60. Tereza Pešková; rozhodčí: Jan Frýdek – Michal Havelka; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 77; zásahy brankářů: Karolína Krištofová 13 – Veronika Šplíchalová 33; po třetinách: 2:0, 1:0, 4:0


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*