Eliška Krupnová je zatím s Pixbem druhá. Foto: Per Wiklund - perwiklund.se
3. 10. 2023 Extraliga žen (4) KOMENTÁŘŮ

LEGIONÁŘKY: Pixbo s Thorengruppenem vedou SSL, Endre Jirákové je třetí. Ve Švýcarsku se Češkám daří

 



Po kratší odmlce se vrací pravidelná rubrika Legionářky, se kterou Florbal.cz začal v minulém ročníku. Znovu sledujeme všechny tři zbývající elitní soutěže žen ve Švédsku, Finsku a Švýcarsku, kde má český florbal zastoupení.

ŠVÉDSKO
Ve Švédské ženské Superlize jsou odehrána čtyři kola a na vrcholu tabulky je zatím s perfektním zápisem tradiční dvojice Thorengruppen – Pixbo.

Eliška Krupnová je tak s Pixbem na čele, na třetím místě je s deseti body Endre, které podlehlo v posledním kole nováčkovi z Mory, na bronzové pozici je tak Nela Jiráková.

Na čtvrtém místě je nový klub Lenky Remešové – Lund. Ten měl až do víkendu perfektní zápis, ovšem v posledním kole podlehl Pixbu. Česká gólmanka zatím dostala příležitost v jednom utkání, vychytala výhru 3:1 nad nováčkem z Mariestadu.

Silně posílené Täby Karolíny Suché je zatím páté, rovněž totiž prohrálo s Pixbem, jinak drží sérii výher.

Jak již bylo zmíněno, Mora Vanessy Rebeccy Keprtové porazila Endre a získala první dva body, je tak na jedenácté pozici. Dvanáctý je pak s jediným bodem Kalmarsund, který je zajímavý tím, že za něj hraje slovensko-polská dvojice známá z české ženské extraligy Alžbeta Ďuríková – Dominika Buczek.

Tabulka ženské SSL ; Zdroj: Livesport.cz

ŠVÝCARSKO
Švýcarskou nejvyšší soutěž žen vede Zug trenérky Natálie Martinákové, který se pravidelně opírá o českou legii v kádru. V dosavadním průběhu soutěže zapsal tři vítězství podobně jako druhý Zollbrück Kristýny Lechnerové, který ovšem má také jednu porážku proti Klotenu-Dietlikonu, ten naopak Zug porazil.

Příliš se naopak nedaří Oberlandu, který po úvodním vítězství zapsal tři porážky a je v tabulce osmý, sedmým týmem je pak FB Riders.

Chur zapsal dvě výhry a je na čtvrté pozici, z českého pohledu se pravidelně daří prosazovat se Elišce Trojánkové, svou první branku zapsala také Vendula Beránková při poslední výhře 6:5 nad Burgdorfem.

Tabulka ženské Lidl Unihockey Prime League

FINSKO
Ve Finsku se znovu věnujeme SB-Pro, za které hrají Veronika Kopecká s Michaelou Mechlovou a zranění léčí Lenka Novotná. SB-Pro hrálo naposledy v úterý proti Loistu 3:6. Po pěti kolech je tak SB-Pro deváté se ziskem tří bodů, jedinou výhru zapsalo paradoxně proti SC Classic. Obě české florbalistky navíc pravidelně bodují.

Tabulka ženské F-Liigy ; Zdroj: Livesport.cz


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • frc napsal:

    Tak aspon ty tabulky dej dobře !!!!!! Vždyť ten ženský florbal nikoho nezajímá jen tebe 😀

    • Michal napsal:

      Michal je největší odborník na florbal na světě. To, že se nevyznáte v jeho myšlenkových pochodech je váš problém 🙂

  • Michaleeeeee napsal:

    Opravdu?? 🙂

    který je zajímavý tím, že za něj hraje ČESKO-polská dvojice známá z české ženské extraligy Alžbeta Ďuríková – Dominika Buczek.

  • henry napsal:

    Tady je zase nablito, samá konstruktivní poznámka „odborníků“

Napsat komentář

*