Jiří Uher jako trenér reprezentace juniorek. Foto: Český florbal Jiří Uher jako trenér reprezentace juniorek. Foto: Český florbal
5. 10. 2023 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Znojmo našlo trenéra! Je jím bývalý kouč reprezentace juniorek Jiří Uher. Velká kapacita, říká manažer

 



Doba nejistoty končí. Extraligový nováček ze Znojma má hlavního trenéra, kterým bude bývalý trenér reprezentace juniorek Jiří Uher. Ten se ženského týmu ujímá po pěti extraligových kolech, ve kterých tým fungující v provizoriu získal jeden bod proti Liberci. Nový kouč se podle svých slov těší na práci na jižní Moravě.

Byla to trochu paradoxní situace: znojemské ženy přijaly nabídnuté působení v Extralize žen, jejich dlouholetý trenér Jakub Martínek ale mezitím v klubu skončil, proto muselo vedení hledat nového hlavního trenéra.

Volba padla na Jiřího Zerbsta, ale ten nakonec do sezóny nenastoupil, a tak se tým vedla v zápasech především Pavlína Nováková, přechodně také Petr Jindra.

Dočasným řešením je ale nyní konec, přichází bývalý trenér reprezentace juniorek Jiří Uher. „Těším se na novou zkušenost na mé rodné jižní Moravě. Znojemské florbalové prostředí po očku sleduji delší dobu, a to jak muže – zajímavá spolupráce s Tatranem Střešovice, kde jsem dlouhou dobu působil – tak samozřejmě ženy. Některé hráčky pod mým vedením naskakovaly v dresu Bulldogs.“ uvedl pro oficiální web klubu.

Sportovní manažer Jan Šťastník přiznává, že splnil jeden z nejtěžších úkolů za poslední roky.

„Nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že sehnat po nečekaném konci trenéra Zerbsta trenéra pro extraligové ženy byl ten nejtěžší úkol, který před námi v posledních letech stál. Trvalo nám to sice déle, než jsme sami chtěli, ale o to větší radost máme z toho, jakou florbalovou kapacitu se nám podařilo do Znojma přivést. Věřím, že Jirka bude mít velký přesah do celého dívčího florbalu ve Znojmě,“ uvedl.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • bože... napsal:

    A to si člověk říkal, že horší už to být nemůže. Tohle je 10x větší přešlap než Skrůža v Tatranu. Bez trenéra by je to vyšlo levněji a výsledek by byl stejný.

Napsat komentář

*