Každý gól Tatranu pomůže i v rámci charity. Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice Každý gól Tatranu pomůže i v rámci charity. Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice
10. 10. 2023 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Čím více gólů, tím více peněz na charitu. Tatran pro letošní ročník rozjel projekt Góól²

 



Góly hráčů střešovického Tatranu nebudou pomáhat pouze pro získání lepší pozice v tabulce, pomůžou ale i jiným, kteří pomoc potřebují. Střešovický klub rozjel charitativní projekt s názvem Góól². Anonymní sponzor, jenž si nepřál zveřejňovat své jméno, za každý gól, který Tatran v sezoně 2023/2024 nasází ve všech třech soutěžích (Livesport Superliga, Pohar mistrů, Pohár Českého florbalu), přispěje částkou 1000 korun na charitativní účely.

V minulém ročníku Tatran nasázel dohromady 253 gólů, pokud by stejnou produkci udržel i letos, zamířilo by na charitativní účely přes čtvrt milionu korun. „Pevně věřím, že se nám této metě podaří přiblížit i v aktuálním ročníku. Kam následně peníze poputují, se teprve řeší, bude o tom rozhodovat naše komunita. Skrze sociální sítě budou fanoušci vyzváni, aby svými nápady pomohli vybrat, jak se prostředky využijí. Z nápadů vybereme užší seznam a pak se na základě hlasování rozhodne o konkrétním projektu,“ popsal podrobnosti Jakub Menhart, generální manažer klubu.

„Cítíme, že bychom měli mít společenskou zodpovědnost. Máme důvěru našich členů a chtěli bychom mít rovněž zodpovědnost k lokalitě, kde působíme. Vracet důvěru můžeme právě prostřednictvím charitativních projektů a beneficí. A není to jen o projektu Góól², který patří mezi naše největší akce. V loňském roce se například uskutečnil benefiční florbalový turnaj,“ zmínil Menhart další příklad, kdy se Tatran činil v oblasti charity.

To ale nejsou jediné případy charity organizované střešovickým klubem. Během vánočního utkání se vybralo na dárky pro děti z dětského domova Unhošť kolem 40 tisíc korun. A chvályhodná je pak také pomoc při úklidu oblastí na Praze 6 a Praze 17. Zapojila se celá střešovická akademie a mládež.

Střešovičtí by rádi své aktivity v této oblasti do budoucna ještě více rozšířili. „Čeká nás pokračování. Nechceme, aby to byly jednorázové záležitosti, ale aby to byly stabilní věci, které jsme schopni každoročně opakovat a postupně vylepšovat. Kde cítíme aktuálně nějaký dluh a kam chceme směřovat naše úsilí, jsou tatranští vozíčkáři. Věřím, že v budoucnu přijdou ještě další zajímavé projekty, do kterých se zapojíme nebo je sami budeme realizovat. Rádi bychom šli příkladem florbalové a celkově sportovní komunitě,“ dodal Menhart.

Sport Alive Awards 2023. Projekt Tatranu se umístil na druhé příčce. Foto: Sport Alive

Sport Alive Awards 2023. Projekt Tatranu se umístil na druhé příčce. Foto: Sport Alive

Zmíněné benefiční florbalové klání firem se v minulém ročníku uskutečnilo premiérově. „Na charitativní účely se vybralo 250 tisíc korun. Turnaj měl velké ohlasy a všechny firmy projevily zájem zúčastnit se dalšího ročníku. Z vybrané částky se přispělo na péči o seniory v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích. Účel pomoci pro nadcházející ročník budeme ještě vybírat, nicméně cílíme na částku kolem 300 až 400 tisíc korun. Ročně bychom rádi na charitativní účely přispívali celkově 600 tisíci korunami,“ vytyčil Menhart metu pro Tatran.

Benefiční turnaj byl oceněn jak v rámci Českého florbalu, tak v rámci sportovní konference Sport Alive, kde obsadil v kategorii nejlepší projekt s nízkým rozpočtem druhou příčku. „Potěšilo nás to. Chtěli bychom jít příkladem a dostat se do povědomí sportovního prostředí,“ řekl Menhrat na závěr.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Karel napsal:

    mno.. kdyby ty peníze dávali radši hráčům, aby jim ti nejlepší a klíčoví neodcházeli (př. Němeček, Kříž, Beneš kterýmu letos končí smlouva bude bezpochyby další,..) udělali by pro sebe líp 🙂

Napsat komentář

*