ČEZ je novým sponzorem ženského florbalu. Foto: ČEZ / Český florbal ČEZ je novým sponzorem ženského florbalu. Foto: ČEZ / Český florbal
19. 10. 2023 Extraliga žen (5) KOMENTÁŘŮ

ČEZ je novým generálním partnerem Extraligy žen a ženských reprezentací

 



To, o co se vedení Českého florbalu snažilo několik let, se nyní skutečně povedlo. Extraliga žen má nového generálního partnera, společnost ČEZ. Od této chvíle se tedy nejvyšší ženská soutěž oficiálně jmenuje ČEZ Extraliga.

Po několika letech jednání se povedlo přivést pro ženský florbal titulárního sponzora. „Jsme velice rádi, že můžeme oznámit partnerství se společností ČEZ. Jedná se o jednu z nejsilnějších značek na českém trhu, a to nejen v rámci energetického odvětví. Z našeho pohledu jde o velmi strategický krok, který nám výrazně pomůže v rámci posilování pozice ženského florbalu, a to i vzhledem k mistrovství světa žen, které budeme v roce 2025 hostit právě u nás v Česku. Mám z uzavřeného partnerství velkou radost a věřím, že se nám podaří vybudovat velmi silné spojení,“ uvedl v tiskovém prohlášení prezident Českého florbalu Daniel Novák.

Smlouva je uzavřena do konce aktuálního ročníku s opcí. „Partnerství musíme obhájit a ukázat, že ČEZ Extraliga se bude nejen ve zbytku aktuální sezony, po níž si budeme s novým partnerem vzájemné spojení vyhodnocovat, posouvat, stejně jako celý ženský florbal. Je to závazek pro nás i oddíly, abychom prokázali, že florbal nadále roste,“ popisuje Novák v tiskové zprávě.

Samotná spolupráce ale už nyní směřuje také směrem k domácímu šampionátu žen. „České florbalistky jsou stejně jako jejich kolegové z mužské reprezentace důležitým sportovním vzorem pro děti a mládež. Jsme hrdí, že v roli hlavního partnera florbalové reprezentace žen a juniorek budeme moci naše nejlepší hráčky podpořit, a doufáme, že svými výkony na prosincovém světovém šampionátu v Singapuru přitáhnou k tomuto krásnému a dynamickému sportu další zájemce. Za dva roky se mistrovství světa žen ve florbale vrátí po 12 letech do České republiky a my chceme, aby tam české hráčky přímo sršely energií. Skupina ČEZ se dlouhodobě snaží bourat předsudky o „tradičních“ rolích žen a mužů. Stejně tak jako chceme lákat šikovné a schopné ženy do energetiky, chceme, aby dívky šly i za svými sportovními sny,“ uvedla členka představenstva ČEZ Michaela Chaloupková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Trapas napsal:

    Klasický ČF. Kluby z toho nedostanou ani korunu navíc, jak jim včera oznámili, ale prý to má něco zlepšit. Asi bude na ČF větší žranice.

    • Akorát, že vůbec napsal:

      Když už ty zápasy kluby dělaly pořádně bez sponzora ligy, budou to pro ně peníze navíc. Pokud na to kašlaly a teď už kvůli sponzorovi nebudou moct, tak je jasný, že ty prachy budou muset zainvestovat do toho, aby jejich zápasy nevypadaly jak liga elévek, že jo, někde je to fakt tristní.

      • To určitě napsal:

        Proč vědomě lžete? Teda pokud nejste zaměstnanec ČF, tam by se to předpokládalo jako základ kvalifikace.

  • HAha napsal:

    Peníze dostanou jen za to, že budou pokládat povrchy.

  • dudacek napsal:

    Tak já za sebe jsem rád, že všechno hned nevím co se bude dít hned po podpisu spolupráce, jako vy všichni co sem píšete. Já budu naivně doufat, že ten sponzor se bude snažit o to co píše : bourat předsudky o „tradičních“ rolích žen a mužů. A hlavně přinese peníze i do ženského florbalu (reprezentace), kde jim před MS v Singapuru snad koupí alespoň nové lahve na pití, možná ani to ne (aby zbylo chlapům).

Napsat komentář

*