Karolína Klubalová bude hrát na MS žen v Singapuru. Foto: Český florbal Karolína Klubalová bude hrát na MS žen v Singapuru. Foto: Český florbal
6. 11. 2023 Reprezentace žen (16) KOMENTÁŘŮ

NOMINACE NA MS ŽEN: Známe finální dvacítku, v brance bude Remešová, pojede Klubalová z Liberce!

 



Nominace české ženské reprezentace na světový šampionát v Singapuru je zveřejněna. Realizační tým hlavního trenéra Lukáše Procházky ukázal na 12 legionářek a 8 hráček z české nejvyšší soutěže. Do branky se vrátí gólmanka Lundu Lenka Remešová, dostalo se také na obránkyni Kristýnu Lechnerovou. V nominaci je také Vanessa Rebecca Keprtová, která se na posledním turnaji Euro Floorball Tour v Turku zranila. Překvapením nominace je Karolína Klubalová z Liberce. 

Podle hlavního trenéra tým vsadí na soudržnost.  „Hráčky, na které jsme vsadili už na začátku cyklu, potvrzovaly své kvality, postupem času rostly a ukázaly, že za nároďák hrát chtějí a že si účasti v něm váží. Kádr je kompaktní, soudržný a myslím si, že to se ukáže jako naše výhoda. Mix zkušeností a mladých hráček, který jsme zvolili, je ta správná cesta. Z týmu je cítit síla, je velmi dobře strukturovaný, rychlý a zdravě agresivní,“ uvedl v tiskové zprávě.

Velkým otazníkem byla nominace druhé brankářky k Janě Christianové, minisouboj s Monikou Šolleovou vyhrála Lenka Remešová z Lundu.  „I když na posledních akcí dostala prostor Monika Šolleová, tak Remy přesně věděla, na čem je a že i tak pořád hraje o šanci nominovat se na mistrovství světa. Nakonec jsme se rozhodli pro Remy i proto, že jsme usoudili, že potřebujeme trochu víc zkušeností,“ říká hlavní trenér.

Překvapením nominace je dosavadní juniorská reprezentantka Karolína Klubalová z Liberce. „Vstoupila skvěle do sezony v klubu a po tom, co jsme viděli její výkony teď v Turku, jsme se rozhodli ji nominovat. Potřebujeme univerzální hráčku s takovým mindsetem a nastavením, jaké má. Myslím si, že týmu může dodat ten poslední chybějící element, řekněme, zdravé drzosti a možná trochu nesvázanosti,“ říká Lukáš Procházka.

Nominace reprezentace žen na Mistrovství světa v Singapuru
Brankářky: Jana Christianová (Florbal Chodov), Lenka Remešová (IBK Lund, Švéd.).

Obránkyně: Vendula Beránková (Piranha Chur, Švýc), Nela Jiráková (Endre IF, Švéd.), Kristýna Lechnerová (UHV Skorpion Zollbrück, Švýc.), Michaela Mechlová (SB-Pro, Fin.), Magdaléna Plášková (Florbal Chodov), Šárka Staňková (1. SC Vítkovice), Ivana Šupáková (Zug United, Švýc.).

Útočnice: Anna Brucháčková (Bulldogs Brno), Eliška Chudá (Florbal Chodov), Vanessa Rebecca Keprtová (KAIS Mora, Švéd.), Karolína Klubalová (FBC Liberec), Eliška Krupnová (Pixbo Wallenstam, Švéd.), Michaela Kubečková, Vendula Maroszová (obě 1. SC Vítkovice), Denisa Ratajová, Martina Řepková (obě Zug United, Švýc.), Karolína Suchá (Täby FC, Švéd.), Eliška Trojánková (Piranha Chur, Švýc.).


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • wait, what napsal:

    Co tam dělá Šupáková? 😀

  • :| napsal:

    Spíš co tam dělá Remešová? Přijde Víťas a hned zas tohle

    • ??? napsal:

      Máš recht, co by tam měla dělat brankářka pravidelně chytající SSL, když tam může být nevyrovnaná juniorka, která sice umí zachytat skvěle, ale taky mizerně. A na mezinárodní ženské úrovni má minimální zkušenosti. MS není EFT.

    • Děláš si srandu? napsal:

      Remešová jednoznačně místo Šolleové! Jen škoda, že každou z nich neposlali na jedno EFT.

      Každopádně Remešová je třetí rok v SSL, dle švédských trenérů a médií jde o jednu z nejlepších brankářek této ligy. Koho víc bys tam chtěl?
      Jen je smutné, že Tofi chtěl dát přednost Šolleové … odvolán právě v čas.

  • dudacek napsal:

    Nic lepšího asi nemáme, taky bych vyměnil alespoň tři obránkyně, ale lepší prostě nejsou.

  • flrbl napsal:

    Upřímně si nemyslím, že tenhle tým má na to uspět. Je dost možný, že Slovenky nebo Polky budou na podobný úrovni a klidně nás porazí.

  • dudacek napsal:

    flrbl koho bys postavil ty ???

  • ADALBERT napsal:

    Nevíte, proč na materiálech Českýho florbalu na instagramu jediná Řepková nemá svojí fotku, ale svojí malbu?

  • henry napsal:

    Já viděl fotku

  • Martin Horák napsal:

    Týmu věřím, hlavně myslím jde věřit trenérské práci, odbornosti a manažerským dovednostem Lukáše Procházky a jeho týmu. Po letech strádání pod Rhynerem, Janovským a nebo třeba matlákem Marksem, konečně trenér.

    Ať se daří.

Napsat komentář

*