FBC Ostrava vyhrálo ženské derby. Foto: Jozef Mikula, FBC Ostrava FBC Ostrava vyhrálo ženské derby. Foto: Jozef Mikula, FBC Ostrava
6. 11. 2023 Extraliga žen (10) KOMENTÁŘŮ

FBC Ostrava v závěru udeřilo a získalo na svou stranu ženské televizní derby, je druhé

 



Florbalistky FBC Ostrava podruhé v relativně krátkém časovém sledu porazily na domácí palubovce rivalky z Vítkovic 5:4, když se prosadily v závěru zápasu. V tabulce ČEZ Extraligy jsou tak na druhém místě, Vítkovice jsou třetí.

Televizní derby nabídlo ofenzivní, ale také velmi pozornou podívanou na obou stranách. Vítkovice byly možná opticky aktivnější, ale FBC mělo také několik zajímavých příležitostí. Na úvodní branku Šponiarové odpověděla Kotzurová. V desáté minutě pak vstřelila v přesilové hře branku Kubečková, za tři minuty srovnala Rybičková.

Obraz hry byl poněkud jiný než v minulých vzájemných zápasech, oba týmy si především ve druhé třetině pozorně hlídaly defenzivní činnost. Vítkovice ale vedly také potřetí, nicméně na branku Huskové odpověděla za dvě minuty Zagórska.

Po dvou třetinách to bylo 3:3 a v součtu s brankou Zagórske se na další gól čekalo téměř polovinu základní hrací doby. Po závaru se prosadila Seevaldová, odpověď ale měla nejdříve Kotzurová, a poté dala vítěznou branku z úniku Bačová.

FBC tak zvítězilo 5:4 a je na druhém místě, Vítkovice jsou třetí.

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – 1. SC TEMPISH Vítkovice 5:4
branky: 6. Denisa Kotzurová, 13. Veronika Rybičková, 27. Malwina Zagórska, 58. Denisa Kotzurová, 59. Pavlína Bačová – 5. Michaela Šponiarová, 10. Michaela Kubečková, 26. Barbora Husková, 57. Sára Seevaldová; rozhodčí: Michal Prouza – Petr Rogowski; vyloučení: 1:2; využití: 0:1; diváků: 203; zásahy brankářů: Veronika Tomšová 17 – Nikola Příleská 17; po třetinách: 2:2, 1:1, 2:1


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • MD napsal:

    Tenhle článek je jak ctrlC ctrlV textivého zápisu. Přitom autor byl na zápase. Všichni ví že je na výplatní listině Vítkovic, ale i když prohrají derby, mohl by napsat normální článek a né to uražené odfláknout. Na ČF rozhodně lepší novinařina.

  • Strážce kasy napsal:

    Pane Dannhofere,

    Bez pardonu ale tohle jste psal v lokalce, jak jste jel po zápase domů, ne?

    A asi jsme oba sledovali úplně jiné zápasy …
    Ofenzivní podívaná? Kde? Ofenzivní podívanou si představuju poněkud jinak.
    Dle mého názoru Vítkovice chtěly hrát florbal, FBC čekalo na chyby v rozehrávce a hrozilo převážně ze standardních situací.
    Tři nebo čtyři rozehrávky FBC z rohu v první třetině nebyly úspěšné jen kvůli špatnému načasování.

    Ano, také jsem větší fanda Vítkovic než FBC, ale měl byste si rychle uvědomit, že nepíšete na klubový web!

  • !!! napsal:

    Nikdy z Vás pořádný novinář nebude, pokud se nenaučíte pořádně česky, neověříte si fakta, respektive si nezkontrolujete po sobě to, co jste napsal. Mimo jiné se po závaru neprosadila Husková, nýbrž Seevaldová …..
    Vnímám Vás zájem o ženskou složku, jste pohříchu asi jediný, kdo se jí nějak věnuje (těžko říct proč), ale máte před sebou ještě velmi dlouho cestu.

  • Kritik napsal:

    Tak když srovnám lonsky a před lonsky rok, vezmu v potaz , že to jsou mužstva top 3, musím konstatovat, že uroven a kvalita ženského florbalu jde do kopru , nebo se mi to alespon zdá. Tolik chyb, nepřesností, sem tam ojedinela akce ale jinak nic, od brankářek počínaje, njn třeba se to jen tak zdá.

  • rv napsal:

    Mně se tento zápas líbil. Viděl jsem 2. a 3. třetinu od stavu 2:2. Takže i první se muselo něco dít. Autora bych se chtěl zeptat, co myslí větou: „Že jsme sledovali pozornou podívanou“? Ta věta nemít hlava, pata.

Napsat komentář

*