Adam Delong se na Dubině poprvé představil jako soupeř. Foto: Lukáš Ston, Florbal Vítkovice Adam Delong se na Dubině poprvé představil jako soupeř. Foto: Lukáš Ston, Florbal Vítkovice
7. 11. 2023 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Delong poprvé na Dubině jako soupeř. Vítkovice ukázaly, že jsou silné i bez nás, nesmíme dělat chyby

 



Bylo to velké téma vzájemného utkání mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví. Proti svým bývalým spoluhráčům se totiž poprvé postavila dvojice Adam Delong – Jiří Besta, což ještě dodalo energii už tak exponovanému utkání dvou velkých rivalů. Adam Delong následně v rozhovoru pro Florbal.cz prozradil, že když přijížděl na Dubinu, byl trochu nervózní.

Souboj o první místo v tabulce Livesport Superligy měl své extra koření v tom, že proti svému bývalému týmu se poprvé postavila dvojice Adam Delong – Jiří Besta. „Když jsem přijížděl na halu, tak jsem byl trochu nervózní, cítil jsem takové brnění a na rozcvičce se mi moc nedařilo, moc gólů jsem nedal. Ale v zápase to ze mě spadlo, po pár minutách jsem se do toho dostal, v soubojích jsem se snažil být nahecovaný a lítat okolo vítkovických hráčů,“ popisoval Adam Delong.

Ten si společně se svou partnerkou musí zvyknout také na nové životní podmínky. „Už jsme se zabydleli, vybavili jsme si náš byteček a jsme spokojení. Doufám, že se to posléze více projeví i na hřišti,“ přeje si.

V kabině Boleslavi jejich návrat příliš velkým tématem nebyl. „Akorát jsme si říkali, že Vítkovice budou nahecované ukázat, že jsou silné také bez nás, což se nakonec potvrdilo,“ uznal.

Samotné utkání se mu nehodnotilo snadno. „Hodnocení je těžké. Když takovému soupeři nabídneme takové šance, že chodí sami na brankáře, tak je to těžké. Kdykoliv jsme se už dostali na dostřel, tak dokázali odskočit. Klobouk dolů, hrály dobře,“ zhodnotil.

Pro Mladou Boleslav to byl mezi dvěma zápasy až extrémní rozdíl: nejprve smázly poslední Pardubice, kterým nadělily 22 branek, následně stály před plnou halou proti Vítkovicím v souboji o první místo. Je to pro Boleslav těžké? „Těžké to není, protože my celý týden trénujeme naplno, máme čtyřikrát týdně florbalové tréninky, kdy ta úroveň je – řekl bych – na úrovni TOP zápasů v soutěži, takže je pak de facto jedno, proti komu hrajeme. Ale musíme se vyvarovat chyb,“ velí Adam Delong.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • DJ napsal:

    Tvl, góly na rozcvičce – to je úroveň 😀
    BTW, tréninky 4x týdně jsem měl v dorostencích.

    • flrbl napsal:

      A co jako? Ono to o moc víc ani nejde, když mají do toho ještě zápasy každý týden. + mají kondiční tréninky a individuální tréninky

  • DELONG napsal:

    To je strašné, ten borec ještě nic nepředvedl ani v Bolce ani v repre.

Napsat komentář

*