Jakub Vařecha a jeho radost v duelu s Vítkovicemi. Foto: Florbal MB, Český florbal Jakub Vařecha a jeho radost v duelu s Vítkovicemi. Foto: Florbal MB, Český florbal
7. 4. 2024 Superliga (14) KOMENTÁŘŮ

Boleslav poráží Vítkovice a postupuje do superfinále

 



V neděli odpoledne nás čekalo sedmé a rozhodující utkání série semifinále Livesport Superligy mezi Mladou Boleslaví a Vítkovicemi. 

Domácí Boleslav otevřela skóre již ve třetí minutě, kdy se prosadil Filip Zakonov. Chvíli na to ale využil chybu v domácí rozehrávce Rostislav Gattnar a bylo srovnáno. Ve druhé třetině se jako první opět prosadila Boleslav. Nejprve vrátil domácím vedení Filip Bergman, následně na 3:1 zvýšil Daniel Šebek střelou téměř z poloviny hřiště. Vítkovice poté stihly před přestávkou snížit, stále je ale v poslední dvacetiminutovce čekalo jednobrankové manko. To bylo ovšem brzy po začátku poslední části smazáno Ondřejem Jankovským, který od mantinelu krásně vymetl domácí šibenici. Vyrovnaný stav vydržel až do konce základní hrací doby a o druhém finalistovy letošního ročníku Superligy tak musel rozhodnout nastavený čas. Ve třetí minutě nastavení propálil svou bekhendovou střelou obranu hostů Filip Zakonov a poslal tak Mladou Boleslav do Superfinále, kde se utká s Tatranem 14. dubna v pražské O2 areně.

Foto: Florbal MB, Český florbal

Foto: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal

Výsledek 7. zápasu série semifinále Livesport Superligy:

Florbal Mladá Boleslav – 1. SC Vítkovice 4:3 (1:1, 2:1, 0:1 – 1:0) po prodl.
Branky a nahrávky: 3. Zakonov (Sládek), 23. Bergman (J. Bína), 26. D. Šebek (Sládek), 63. Zakonov – 3. R. Gattnar (Matejčík), 38. Zubek (M. Gattnar), 43. Jankovský (Šebesta). Konečný stav série: 4:3.


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • DavidMB napsal:

    Jooo!! Jedine Bolka…

  • flrbl napsal:

    Vitězný gol Tatranu v ve finále 23 v prodloužení mezi nohy, vítezný gol Bolky v prodloužení zápasu 7 semifinále mezi nohy

  • Pavel napsal:

    Jsem sice fanda Vítkovic, ale i tak pěkné zápasy. Skvělá série, kdy rozhodl asi o fous lepší brankář plus chyběl Hubálek.

  • Křídla napsal:

    Myslím že jak byla v repre poslední roky problém levá křídla, tak ve Vítkovicích se rýsuje hned několik variant, Rostislav Gattnar i Zubek super

  • Jaja napsal:

    Ahoj Pavle, ja fandim bolce a lepsi golman určite serii nerozhodl… souca chytal naprosto skvele (prvni dva zapas to bylo slabsi) ale pak celou serii neuveritelny. Naopak Bauer dira nechytl nic navic…

  • hudino napsal:

    Bauer byl daleko lepší v nájezdech, kde mohly Vítky ukončit sérii, jinak byl horší Součka.
    Gol z minulého roku z O2 bych mu rozhodně nevyčital, rozhodla teč. Včerejšek nejde na jeho vrub, ale brance zabránit mohl.

    Celkově famozní série, dva (možná překvapivě) vyrovnané týmy, relativně férové, rozhodovalo se naštěstí na hřišti a postoupil štastnější.
    Myslím, že na vynaložené prostředky měla být Boule dominantnější, takže velmi dobrá práce Vítkovic.

    Díky za hezké zápasy. Zakonov, Sládek, Gašparík nebo Gattnar, Zubek, Fukala atd. – velmi příjemné sledovat.

    • Strážce kasy napsal:

      V 6. zápase nebyl lepší. Naopak vítkovičtí exekutoři nájezdů to nezvládli a snažili se vymyslet „něco extra“.

    • Petr 2 napsal:

      Gól mezi nohy, pokud to není do přesunu nebo protipohybu, jde vždy za brankářem, stejně jako gól na bližší tyč. Pokud jde o nájezdy, ty chytat neměl, je statický a pro soupeře čitelný. Tady to Vítkovice prokoučovaly.

      • Tady Loup napsal:

        Tak to pozor, pozor, tady bych se hádal. Na větu „gól na bližší je vždycky gólmana“ jsem sakra alergickej 🙂

        Jaký je ve výsledku rozdíl mezi gólem na bližší, zadní, po zemi, do šibenice? Je to gól, nebo ne?

        Tady tvrzením „gól na bližší je vždycky gólmana“ se ty mladí gólmani akorát k*rví… Pak jak joudové přejíždí přední tyč, jen aby nedostali ten „jejich gól na bližší“ a půlku brány mají volnou – to na mládeži člověk vidí dnes a denně.

        AVE ZADNÍ TYČ!

        • Petr 2 napsal:

          Ale jasně, že to nelze brát dogmaticky. Přejíždění přes tyč při přesunech je opačný extrém, u mladých brankářů k tomu občas z přemíry snahy dochází. Mně šlo spíš o situace, kdy to přesun nevyžaduje, stačí ucpat díry tělem a mít ruce v pohotovosti. Nedělat tam mezery nebo dokonce se u tyčky opírat o ruku, jak jsem si toho všiml v historii u Kafky a aktuálně u Chlada.

  • Frc napsal:

    Tak kolik maš vychytanych titulu a nebo odchytanych sezon??? Hodně veljy odbornik jsi

  • David napsal:

    Chyta preci prales…

Napsat komentář

*